Kirkorova Latvijas dzīvoklis tiekot pārdots izsolē, lai atdotu parādu "ABLV" bankai (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Filips Kirkorovs
Filips Kirkorovs Foto: AP/ Scanpix

Krievijas mediji metušies ziņot, ka popmūzikas zvaigznes Filipa Kirkorova greznie Latvijas apartamenti tikšot pārdoti, lai nomaksātu parādu Latvijas bankai "ABLV".

Saskaņā ar preses ziņojumiem, banka vērsusies Maskavas Taganskas rajona tiesā, un šodien kļuva zināms, ka bankas lūgums ir apmierināts, nolemjot Kirkorova Latvijas īpašumu pārdot publiskā izsolē, lai dzēstu parādu.

Sākotnējās luksusa dzīvokļa izmaksas tiek lēstas aptuveni 2,9 miljonu eiro vērtībā. 

Turklāt estrādes māksliniekam būs jāatvadā arī no dārgām iekārtām, kas jau ir iebūvētas dzīvokļa interjerā.

Dziedātāja advokāts gan noliedza šādu informāciju: "Jūs (žurnālisti) izdomājāt to. Ne par kādu izsoli nav ne runas, dzīvoklis paliks Filipam Kirkorovam."

Pēc viņa teiktā, Kirkorovs tehnisku iemeslu dēļ nevarēja samaksāt bankai parādu. Īpaši tāpēc, ka pēc bankas slēgšanas nezināja, kam pārskaitīt līdzekļus. 

"Divus gadus maksāt nedrīkstēja. Tad banka vērsās tiesā un pieprasīja četrus miljonus eiro, bet viņi tos nesaņems, jo mēs pārsūdzējām spriedumu. Tagad lēmumu pieņem Filips Kirkorovs," bilda advokāts.

Atgādinām, ka nesen mūziķa advokāts Aleksandrs Dobrovinskis medijiem paziņoja, ka Taganskas tiesai ir pienākums no mākslinieka piedzīt 651 tūkstoti eiro. 

Sākotnēji "ABLV" esot pieprasījusi 3,9 miljonus eiro par hipotēkas aizdevumiem, ieskaitot uzkrāto soda naudu un procentus.

"Lēmums ir pieņemts, 651 tūkstotis eiro četru miljonu eiro vietā, neieskaitot procentus - apmēram 20 tūkstoši eiro," advokāta teikto citēja mediji. 

Bez tā banka atteicās parakstīt ar Kirkorovu mierizlīgumu. Bankas un Kirkorova strīds tika skatīts slēgtā tiesas sēdē. 

Kā ziņots, maksimālai klientu un kreditoru interešu aizstāvībai un ņemot vērā Eiropas Centrālās bankas lēmumu par likvidācijas procesa sākšanu, "ABLV Bank" akcionāri ārkārtas sapulcē 2018. gada 26.februārī nolēma pašlikvidēties, savukārt FKTK padome 2018.gada 12.jūnijā atļāva "ABLV Bank" sākt pieteikto pašlikvidācijas procesu. Eiropas Centrālā banka no 2018.gada 12.jūlija ir anulējusi "ABLV Bank" izsniegto licenci.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu