Video Spēja komunicēt un izteikt savas vēlmes. Sešus gadus vecā Mihaila stāsts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Mihails jeb Miša, kā viņu dēvē apkārtējie ir viens no 2017. gada labdarības akcijas "Eņģeļi pār Latviju" vēstnešiem. Zēna stāsts palīdzējis pievērst uzmanību citiem Latvijas bērniem, kuriem līdzīgi kā Mišam ir autiska spektra traucējumi un nepieciešama ilgstoša rehabilitācija, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Miša divu gadu laikā, kopš kļuvis par akcijas "Eņģeļi pār Latviju" vēstnesi esot ļoti mainījies. Zēns protot izteikt savas vajadzības un komunicēt visiem saprotamā veidā. Mihails, kurš šobrīd ir sešus gadus vecs, protot labi skaitīt un lasīt grāmatas. Viņu interesē ceļu satiksmes noteikumi un puisis protot atpazīt ceļazīmes. Miša braucot uz bērnudārzu no Juglas līdz Imantai, esot iegaumējis vairāku pieturu nosaukumus un varot tās pareizā secībā tekoši nosaukt. Šis viss liecinot, ka izmaiņas ir acīmredzamas.

Zēns sācis labprātīgi komunicē ar apkārtējiem, agrāk tā neesot darījis. Pateicoties ziedotāju atbalstam, Miša jau vairāk kā gadu vairākas reizes nedēļā apmeklējis ABA terapiju.

Puiša mamma esot pateicīga ziedotājiem. Cīņa par puisēna veselību sākās brīdī, kad trīs gadu vecumā esot pamanīts, ka Miša neuzvedas tipiski kā viņa vienaudži. Viņš neesot skatījies acīs, neesot arī kontaktējies ar citiem, vairākas reizes esot atkārtojis vienu un to pašu vārdu. Zēns arī varējis sākt raudāt vai smieties bez acīmredzama iemesla. Zēna vecākiem medicīniskā komisija noteikusi diagnozi - autiska spektra traucējumi. Šobrīd Miša sapnis esot kļūt par autobusa vadītāju.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu