Ķēvīte Dolčija lēnām atlabst no smagās traumas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ķēvītei Dolčijai, kura dzīvnieku aizsardzības biedrībā "Ķepu-ķepā" nonāca ar smagu pleca traumu, pašlaik klājoties daudz labāk - brūce tiek ārstēta un vairs nav draudu zirga veselībai, portālu "Apollo" informē biedrības pārstāve Ilona Noriete. 

Foto: Publicitātes foto

Dzīvnieku atbalsta biedrība "Ķepu-ķepā" saka milzīgs paldies katram par atsaucību! Ķēvītei vajadzīgā nauda ir savākta. 

Šobrīd Dolčijas brūce esot sašaurināta, pietuvinot atrauto ādas gabalu, un cik bija iespējams, brūci sašujot. Zirgu, kuram nedraud nāves briesmas, stacionārā paturēt neesot nepieciešamības, tāpēc ķēve tika izrakstīta no klīnikas un nogādāta "Ķepās". Šobrīd esot pieteikusies kāda meitene, kas būtu gatava zirgu pēc ārstēšanas adoptēt.

 Dolčijai esot labiekārtota atsevišķa nojume - 30m2, jo laist viņu brīvi pārvietoties pa aploku vēl nedrīkstot. Nojumei esot izņemta daļa dēļu, lai ķēvīte varētu redzēt apkārt notiekošo un pārējos zirgus, kuri mitinās "Ķepās".

Turpmākā Dolčijas ārstēšana ietverot pretsāpju medikamentus, brūces apstrādi 2-3 reizes dienā (mazgāšanu, skalošanu). Procesa ilgums vēl neesot zināms, jo nevarot paredzēt, vai atrautā ādas daļa spēs pieaugt. Gadījumā, ja āda nepieaugs, zirgs tiks atkārtoti nogādāts klīnikā, kur operācijā āda tiks noņemta.

Antibiotikas zirgam šobrīd neesot nepieciešamas, jo brūces stāvoklis esot labs. Pārplēsts esot tikai virsējais muskulis, dziļu kabatu nav, kas samazinot iespējamās infekcijas risku. Brūces pilnīga sadzīšana varot ilgt gadu. Patlaban atliekot vien cerēt, ka infekcija nepielavīsies un, ka āda pieaugs.

Foto: Publicitātes foto

Dolčija neesot vienīgais zirgs, kas glābts. Septiņu gadu laikā "Ķepu-ķepā" bijuši 16 zirgi. Palīdzība esot lūgta tikai krīzes brīžos, pārējā laikā situācija risināta pašu spēkiem.

Foto: Publicitātes foto

Saimnieks esot parakstījis pārvietošanas deklarāciju. Pirms vēl Dolčijas raksts parādījies publiski, esot ziņots PVD pārstāvjiem Mārim Balodim un Mairitai Riekstiņai. Arī "Ķepu-ķepā" tikšot veiktas pārbaudes par dokumentāciju un ārstēšanas plānu. Zirgs šādā stāvoklī netiek atdots adopcijai, jo biedrība no savas puses pieprasot vetārsta kontroli ārstēšanas procesā.

Visi, kuri vēlas Dolčiju apciemot, aplūkot turēšanas vietu, apstākļus, varot doties uz "Ķepu-ķepā", darba dienās iepriekš piezvanot pa tālruni 29733601 (Gundega) un vienojoties par laikiem. Ciemos varot doties arī sestdienās un svētdienās.

Paldies visiem, kas atbalstījuši un domājuši gaišas domas! 

Video: "Ķepu-ķepā" materiāls

Portāls "Apollo" jau iepriekš ziņoja par ķēvīti Dolčiju, kura Dzīvnieku aizsardzības biedrībā "Ķepu-ķepā" nonāca ar smagu pleca traumu. Zirga saimnieks esot no dzīvnieka atteicies. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu