Video ⟩ Jaunajā gadā būs ievērojami bargāki sodi par braukšanu dzērumā un bēgšanu no policijas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

2020. gadā būtiski palielināsies sodi par auto vadīšanu reibumā un bēgšanu no likumsargiem. Bargākais no tiem – atņemta autovadītāja apliecība uz pieciem gadiem un naudas sods 2000 eiro apmērā, vēsta TV3 Ziņas.

Līdz šim, ja izelpā konstatēts vairāk par vienu promili alkohola, šoferim pienākas ne tikai naudas sods un tiesību atņemšana, bet arī arests līdz 15 diennaktīm. Taču šogad veiktie grozījumi administratīvo arestu kā sodu veidu no nākamā gada vairs nepieļauj.

"Lai aizvietotu esošo administratīvo sodu, kas, mūsu ieskatā, bija gana bargs, un tādējādi mēs pat nelaimes gadījumus ar smagi cietušajiem un bojāgājušajiem varam samazināt uz šo alkohola izraisošo rēķina, tika piedāvāts izšķirties par sodu pastiprināšanu," 

raidījumam skaidro Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns.

Turpmāk krietni bargāk tiks sodīti tie autovadītāji, kas pie stūres sēdušies reibumā virs 1,5 promilēm. Tiem naudas sods varēs sasniegt pat 2000 eiro un tiesības tiktu atņemtas uz pieciem gadiem. Maksimālais sods būs arī tiem, kas brauks narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē. Lielāki sodi tāpat sagaidāmi šoferiem, kas no policijas izvairās.

"Tā kā redzam, ka šo arvien vairāk izmanto, lai neuzrādītu šo dzērumu, –  pamet vietu vai bēg, vai izvairās no alkohola pārbaudes gan asinīs, gan izelpā. Visiem šiem, iespējams, var piemērot maksimāli lielāko – tiesību atņemšanas laiku piecus gadus," raidījumā saka Vectirāns.

Plānots, ka jaunie sodi stāsies spēkā no nākamā gada 1. jūlija.

Vienlaikus Veselības ministrijas speciālisti šobrīd strādā, lai sagatavotu vēl vienus no grozījumiem Ceļu satiksmes likumā. Ministrija aicina samazināt pieļaujamo alkohola koncentrāciju asinīs – no 0,5 visiem līdz 0,2 promilēm.

Video: TV3 Ziņu sižets "Būs bargāki sodi par braukšanu dzērumā"

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu