ASV pēc bērniņa nāves draudze dienām ilgi mēģina viņu augšāmcelt... ar lūgšanām (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

"Atdzīvojies, atdzīvojies! Atdzīvojaties, sažuvušie kauli! Mosties, celies! Ieelpo gaismu!" Vārsmas mijās ar mūziku un atbalsojas kavernozajā telpā, kad simtiem Redingas draudzes locekļi Kalifornijā augšāmceļ mirušu bērnu, vēsta medijs "The Guardian".

Cilvēku grupējums Bētelas baznīcā lūdzas par divus gadus veco Olivu Heiligešalālu, kurai negaidīti sestdien apstājās elpošana. Draudzes locekļi nelūdz par viņas dvēseli, vai lai viņas ģimene tiktu dziedināta. Viņi lūdz dievu bērnu uzmodināt no mirušajiem.

Baznīcas dievkalpojumu vadītāja Kalle Heiligešalāla un viņas vīrs Endrū Heiligešalāls piezvanīja glābējiem, kad viņi saprata, ka viņu meita ir pārstājusi elpot. Glābēji mēģināja atdzīvināt Olivu viņas mājās un pēc tam slimnīcā, bet viņa tajā pašā dienā tika pasludināta par mirušu.

Tajā vakarā Kalle lūdza draudzes kopienu lūgt, lai viņas meita atgrieztos dzīvē tāpat kā, pēc kristiešu domām, Jēzus Kristus cilvēkus uzmodināja no mirušajiem.

"Mēs lūdzam drosmīgas, vienotas globālas baznīcas lūgšanas, lai tās būtu kopā ar mums ticībā, ka Viņš [dievs] atgriezīs šo mazo meiteni atpakaļ dzīvē," Kalle rakstījā vietnē "Instagram" zem fotogrāfijas ar mirušo Olivu. "Viņas laiks šeit nav beidzies, un ir pienācis laiks drosmīgi ticēt un ar pārliecību lūgt par viņas atgriešanu atpakaļ."

Kalle katru dienu "Instagram" ir dalījusies ar savas meitas fotogrāfijām un vēstījumiem, pateicoties cilvēkiem par atbalstu un turpinot aicināt Olivu atgriezt dzīvē. Bēteles baznīca paziņoja, ka tā rīko regulāras lūgšanas pēc ģimenes pastāvīga pieprasījuma.

Baznīca atklāj, ka tās draudze tic augšāmcelšanās brīnumam. Saskaņā ar baznīcas vadības paziņojumu šī ir Bēteles pirmā publiskā lūgšanu mise, lai kāds atgrieztos dzīvē.

"Bēteles baznīca tic dziedināšanas un fiziskās augšāmcelšanās stāstiem, kas atrodami Bībelē (Mateja 10:8), un ka viņu attēlotie brīnumi šodien ir iespējami," teikts baznīcas paziņojumā.

Tūkstošos "Instagram" ierakstus, kas kopīgotas ar "haštagu" #WakeUpOlive, cilvēki ir izteikuši empātiju pret ģimenes centieniem un cer, ka meitene atgriezīsies dzīvē. Dažos video bija redzams, kā Kalle pati vada dievkalpojumu.

"GoFundMe" lapa, kas izveidota ģimenei, segs visus turpmākos izdevumus, kas saistīti ar Olivu, teikts draudzes paziņojumā. 

Baznīcas vecākais mācītājs Bils Džonsons video sacīja, ka ir bijis Bībeles precedents, kas liek viņam ticēt augšāmcelšanai. Papildus tam, ka Jēzus uzmodināja mirušos, Džonsons sacīja, ka Jēzus pavēlēja saviem mācekļiem rīkoties tāpat.

"Iemesls, kādēļ Jēzus uzmodināja mirušos, ir tāpēc, ka ne visi mirst pēc Dieva laika, un Jēzus varēja to pateikt," sacīja Džonsons.

Džonsons sacīja, ka nezina, kad draudzes locekļi pārtrauks lūgšanu, taču viņš atsaucās uz sabiedrības atbalstu pirms diviem gadiem cita dievkalpojuma vadītāja jaunajam dēlam. Zēns lūgšanu laikā piedzīvoja nopietnas veselības problēmas, bet galu galā viņš devās mājās dzīvs un vesels no slimnīcas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu