No nākamā gada sadārdzināsies degviela un tabakas izstrādājumi (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauda. Ilustratīvs attēls
Nauda. Ilustratīvs attēls Foto: depositphotos.com

No nākamā gada 1. janvāra mainīsies akcīzes nodokļa likmes naftas produktiem un tabakas izstrādājumiem, informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

VID atgādināja, ka atbilstoši likumā par akcīzes nodokli noteikto 2020. gada 1. janvārī tiks paaugstinātas akcīzes nodokļa likmes naftas produktiem un tabakas izstrādājumiem (neskaitot cigaretes).

Pēc VID aprēķiniem, tādējādi mazumtirdzniecībā benzīna cena varētu augt par 0,04 eiro litrā, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), dīzeļdegvielai - par 0,05 eiro litrā, ieskaitot PVN, bet naftas gāzei - par 0,03 eiro, ieskaitot PVN.

Savukārt cigāriem un cigarillām (10 paciņā) cenas mazumtirdzniecībā varētu augt par 0,09 eiro, ieskaitot PVN, bet smēķējamai tabakai (40 grami paciņā) - par 0,24 eiro, ieskaitot PVN.

VID vērsa uzmanību uz to, ka naftas produktu un tabakas izstrādājumu apritē iesaistītajiem tirgotājiem jāveic atbilstošo preču inventarizācija, normatīvos noteiktajā termiņā jāiesniedz VID akcīzes nodokļa starpības aprēķins un jāsamaksā akcīzes nodokļa starpība par krājumā esošajiem naftas produktiem un tabakas izstrādājumiem.

VID ir izstrādājis metodisko materiālu naftas produktu un tabakas izstrādājumu tirdzniecībā iesaistītajiem komersantiem, ar kuru var iepazīties VID interneta vietnē "vid.gov.lv": "Nodokļi", "Akcīzes nodoklis", "Informatīvie un metodiskie materiāli", atverot sadaļu "Par akcīzes preču inventarizāciju nodokļa starpības summas aprēķināšanu saistībā nodokļa likmju maiņu". 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu