Ilze Grase-Ķibilde: Mārtiņa vairs nav, bet man ir sajūta, ka viņa eņģelis saliek apkārt labus cilvēkus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Oktobrī pēkšņi mūžībā devās televīzijas personība un žurnālists Mārtiņš Ķibilds, atstājot aiz sevis sievu un četrus bērnus.

Intervijā žurnālam "Ir" viņa atraitne un divu bērnu māte Ilze Grase-Ķibilde pastāstīja, kā tiek galā ar visu pēc šīs traģēdijas.

"Tagad mācos skatīties acīs bailēm. Izkāpt no komforta zonas - vienmēr biznesā to esmu mācējusi, bet nu, kad notikusi traģēdija, jāmācās lietot dzīvē. Tev jāsaka bērniem: "Tētis ir miris." Nevari teikt "tēta nav" - ja nav, tad būs. Katru vakaru tev jāatbild uz dēla jautājumu, kur tētis ir, vai nebūs. Paulam ir terapeits, kas palīdz. Jasmīna gan vēl neko nesaprot. Meitas pirmais vārdiņš bija "tete", tagad viņa pamazām to vairs nesaka," stāsta Ķibilde.

"Es nevaru atļauties šausmās sēdēt. Man jāizaudzina bērni, jāparāda viņiem labākais no tēta, ko varu. [..] Mārtiņa vairs nav, bet man ir sajūta, ka viņa eņģelis mums ar bērniem saliek apkārt labus cilvēkus," viņa piebilda.

Pilnu interviju lasiet žurnālā "Ir".

Jau ziņots, ka 26. oktobrī 46 gadu vecumā pēkšņi mūžībā devās televīzijas personība un žurnālists Mārtiņš Ķibilds. Pēcāk Mārtiņa ģimene sociālajos tīklos paziņoja oficiālo nāves iemeslu: "Autopsijas rezultāts ir īss un nepielūdzams: "Akūta koronārā sirds slimība." Mārtiņa sirds pārstāja pukstēt miegā Amsterdamas viesnīcā."

Ķibilds Latvijas Televīzijā veidojis un vadījis tādus raidījumus kā "Atslēgas", "Adreses" un "Kultūrdeva". Agrāk viņš bijis arī raidījuma "Gribi būt miljonārs?" vadītājs. 

Ķibilds bijis arī Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs.

Atvadīšanās no Mārtiņa notika 8. novembrī Torņakalna baznīcā. Uz piemiņas dievkalpojumu ieradās desmitiem aizgājēja tuvinieku, draugu un kolēģu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu