WADA: 2017.gadā pieauga konstatēto antidopinga noteikumu pārkāpumu skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dopinga analīzes (ilustratīvs attēls)
Dopinga analīzes (ilustratīvs attēls) Foto: Reuters/ScanPix

2017.gadā pieauga konstatēto antidopinga pārkāpumu skaits, šonedēļ publicētajā atskaitē par aizpērno gadu informē Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA).

2017.gadā tikuši konstatēti 1804 antidopinga noteikumu pārkāpumi, kas ir par 13,1% vairāk nekā tika konstatēts gadu iepriekš.

Visvairāk pārkāpumi - 266 - konstatēti kultūrismā, bet daudz neatpaliek vieglatlētika, kur atklāti 242 pārkāpumi. Pirmo trijnieku ar 218 pārkāpumiem noslēdz riteņbraukšana, bet vēl pirmajā desmitniekā iekļuvusi svarcelšana, pauerliftings, futbols, cīņa, regbijs, bokss un ūdens sporta veidi.

Visvairāk gadījumu bijis Itālijas sportistiem, no kuriem antidopinga noteikumus pārkāpuši 171 atlēts. Otro vietu ar 128 gadījumiem ieņem Francija, bet trešo ar 103 pārkāpumiem - ASV. Desmitniekā iekļuvušas arī Brazīlija, Krievija, Ķīna, Indija, Beļģija, Spānija un Dienvidāfrikas Republika,

WADA publicētajā pārskatā norādīts, ka Latvijā 2017.gadā konstatēti divi pārkāpumi un abi bijuši pauerliftinga sportistiem. Šie dati sakrīt ar Latvijas Antidopinga aģentūras sniegto informāciju.

2017.gadā kopumā antidopinga noteikumus pārkāpa 114 valstu atlēti, kuri startē 93 sporta veidos.

Tiesa, salīdzinot ar 2013. un 2015.gadu, pārkāpumu skaits ir mazāks, jo tajos gados tika konstatēti vairāk nekā 1900 pārkāpumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu