Madonas iedzīvotāju tiesā par karošanu Ukrainā separātistu rindās (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

20. decembrī, notika tiesas sēde, kurā tika tiesāts Madonas iedzīvotājs Ivars Kellijs. Saskaņā ar apsūdzības versiju, Kellijs laikā no 2015. gada februāra līdz 2016. gada maijam karojis Donbasa separātistu rindās, ziņo "Panorāma".

Vīrietis pilnībā noliedza sev izvirzītās apsūdzības, norādot, ka ilgi bijis bez pastāvīga darba un 2015. - 2016. gadā piestrādājis Krievijā par celtnieku.

Taču Valsts drošības dienests guvis pierādījumus, ka patiesībā Kellijs šajā laikā devies uz Ukrainas austrumiem, kur pievienojies kādam nelikumīgam separātistu formējumam, sākot pildīt strēlnieka amatu izlūkošanas un diversijas grupā.

Prokuratūra uzskata, ka Drošības dienesta iegūtie pierādījumi ir ļoti pārliecinoši - iegūti gan foto, gan video materiāli.

Šobrīd Kellijam nekādi drošības līdzekļi nav piemēroti, bet, ja viņš tiks atzīts par vainīgu, tad vīrietim draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 10 gadiem.

Par prettiesisku dalību bruņotā konfliktā iepriekš tiesāts Mārtiņš Grīnbergs, kurš "Islāma valsts" rindās karojis Sīrijā, un Artjoms Skripņiks, kurš, līdzīgi kā Kellijs, karojis Austrumukrainas separātistu pusē.

Taču viņi nebūt nav vienīgie, - Valsts drošības dienests ierosinājis un prokuratūrai nodevis vēl vairākas krimināllietas pret Latvijas valstij piederīgajiem, kuri karo svešos karos. 

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu