Strēlnieks palīdz CSKA izcīnīt uzvaru pret Eirolīgas līderi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: cskabasket.com

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks piektdien guva četrus punktus ULEB Eirolīgas 15.kārtas spēlē, palīdzēdams Maskavas CSKA komandai svinēt uzvaru.

Maskavieši viesos ar rezultātu 81:80 (23:22, 20:25, 16:19, 22:14) pārspēja Stambulas "Anadolu Efes", kas pirms šīs kārtas bija vienīgā turnīra līdere.

CSKA pirmajā ceturtdaļā iekrāja astoņu punktu pārsvaru, bet spēles otrajā nogrieznī nonāca iedzinējos un otrajā puslaikā vienubrīd zaudēja ar 11 punktu deficītu. Ceturtajā ceturksnī Maskavas basketbolisti atspēlējās un mača uzvarētāji tika noskaidroti pēdējā minūtē. 

Uzvaras grozu 17 sekundes pirms finālsvilpes guva Maiks Džeimss, kurš no 79:80 panāca 81:80. Mājinieki pēdējā uzbrukumā centās izraut uzvaru, taču Šeina Larkina metiens savu mērķi nesasniedza. Uzreiz pēc finālsvilpes Džeimss bumbu meta pāri laukumam un tā ielidoja grozā, tomēr viņa fantastiski precīzais metiens netika skaitīts.

Strēlnieks šajā duelī laukumā pavadīja 11 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā iemeta vienu no diviem divpunktu metieniem un abus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, divas reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un tika pie sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

CSKA komandā rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Džeimss, 16 punkti bija Kailam Hainesam, bet 15 punktus guva Johanness Foitmans. Džeimss šajā mačā iekrāja 36 efektivitātes koeficienta punktus, kas viņam dos kārtas vērtīgākā spēlētāja godu.

Mājiniekiem 21 punktu guva Krunoslavs Simons, bet 18 punkti bija Larkinam.

Tikmēr Rihards Lomaža guva piecus punktus, viņa pārstāvētajai Vilērbānas ASVEL mājās ar 93:81 (18:18, 18:20, 31:14, 26:29) pārspējot Berlīnes "Alba".

Lomažs septiņās minūtēs un 54 sekundēs iemeta vienu no diviem divpunktu metieniem un savu vienīgo tālmetienu, bet netrāpīja vienu "sodiņu".

Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, trīs piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un četri efektivitātes koeficienta punkti.

ASVEL komandā ar 14 punktiem rezultatīvākais bija Deivids Laitijs, bet pretiniekiem 17 punktus iemeta Martins Hermansons.

Savukārt Rolands Šmits guva trīs punktus spēlē, kurā viņa pārstāvētā "Barcelona" viesos ar 77:67 (20:16, 19:9, 17:20, 21:22) apspēlēja Minhenes "Bayern".

Šmits 14 minūtēs un 25 sekundēs iemeta savu vienīgo tālmetienu un trīs reizes pārkāpa noteikumus, tādējādi efektivitātes koeficientā paliekot uz nulles.

Barselonas komandā 16 punktus guva Korijs Higinss, bet desmit punkti un desmit rezultatīvas piespēles bija Adamam Hangam. Mājiniekiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Pauls Cipzers.

Īpaša šī spēle bija "Barcelona" galvenajam trenerim Svetislavam Pešičam, kurš savulaik četras sezonas vadīja "Bayern" vienību.

Tāpat uzvaru svinēja Daira Bertāna un savainotā Jāņa Timmas pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki", kas savu līdzjutēju priekšā ar 83:74 (21:16, 17:17, 19:16, 26:25) guva virsroku pār Lietuvas klubu Kauņas "Žalgiris".

Bertāns astoņās minūtēs un 20 sekundēs netrāpīja savu vienīgo tālmetienu, trīs reizes pārkāpa noteikumus un tika pie negatīva efektivitātes rādītāja -4.

"Himki" rindās savu labāko spēli karjerā aizvadīja Stefans Jovičs, kurš guva 25 punktus, bet tikpat iemeta arī Aleksejs Šveds. Viesiem 24 punktus guva Džoks Lendeils.

Vēl piektdien Belgradas "Crvena zvezda mts" savā laukumā ar 88:81 (16:21, 20:27, 25:13, 27:20) apspēlēja Pirejas "Olympiakos". Serbijas klubā ar 34 punktiem izcēlās Lorenso Brauns, bet uz pusi mazāk punktu bija Billijam Beironam, kamēr viesiem 21 punktu guva Brendons Pols, bet ar 15 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām atzīmējās Nikola Milutinovs.

Turnīra tabulā vadībā ar 12 uzvarām 15 spēlēs ir Madrides "Real", "Barcelona" un Stambulas "Anadolu Efes" komandas. CSKA ar desmit uzvarām ieņem piekto vietu, bet "Himki" ar astoņiem panākumiem ir septītajā pozīcijā, bet ASVEL ar septiņām uzvarām ir devītā.

Ceturtdien Sanktpēterburgas "Zeņit" basketbolisti viesos negaidīti ar rezultātu 84:81 pārspēja Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce Beko". Citā spēlē no turnīra vadošajām komandām Madrides "Real" divu Spānijas vienību duelī viesos ar 77:55 uzveica Vitorijas "Kirolbet Baskonia". 

Tāpat uzvaru svinēja Telavivas "Maccabi FOX", kas savu līdzjutēju priekšā ar 88:79 guva virsroku pār Atēnu "Panathinaikos Opap" un pie panākuma tika arī Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", kas mājās ar 78:71 apspēlēja "Valencia" basketbolistus. 

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu