Ankipāns: Komandā ir daudz gados jauni spēlētāji, kuri vēl nesaprot manas sistēmas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgars Masaļskis un Ģirts Ankipāns
Edgars Masaļskis un Ģirts Ankipāns Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas "Dinamo" šobrīd piemeklējis grūts brīdis, jo vairāki hokejisti ir iedzīvojušies traumās, kā rezultātā gados jaunākie spēlētāji vēl nav līdz galam izpratuši galvenā trenera Ģirta Ankipāna piedāvātās spēles sistēmas, pēc sestdienas zaudējuma teica Latvijas komandas speciālists.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" sestdien nepilnu 12 minūšu laikā zaudēja trīs vārtus, šo pārsvaru mača turpinājumā nespējot atspēlēt, kā rezultātā piedzīvota jau septītā neveiksme pēc kārtas. 

"Dinamo" viesos ar 3:5 (1:3, 0:0, 2:2) piekāpās Helsinku "Jokerit", kurā uz rezervistu soliņa šajā spēlē atradās Jānis Kalniņš.  Rīgas komandā vārtus guva Kirils Sļepecs, Nerijus Ališausks un Lauris Dārziņš.

"Apsveicu "Jokerit" komandu ar uzvaru. Šis mums ir grūts periods, jo komandā ir vairāki spēlētāji ir guvuši traumas," sajūtās pēc zaudētā mača dalījās Ankipāns. "Tāpat vienībā šobrīd ir daudz gados jaunu spēlētāju, kuri vēl ne līdz galam izprot manis piedāvātās sistēmas."

"Pozitīvi bija, ka būtībā demonstrējām to spēli, kuru vēlējāmies parādīt. Tās, manuprāt, ir pozitīvas tendences. Mājinieki izmantoja savas iespējas un svinēja pelnītu uzvaru."

Labus vārdus par savas komandas sniegumu teica arī "Jokerit" galvenais treneris Lauri Marjameki.

"Pirmajā periodā spēlējām labi. Hokejistiem bija laba kustība laukumā un, kad mums izdevās gūt ceturtos un piektos vārtus, mača liktenis lielā mērā bija izlemts," teica "Jokerit" galvenais treneris Marjameki. "Patika, kā šodien spēlēja Ahti Oksanens - spēlētājs bija aktīvs laukumā."

"Kopumā aizvadīto nedēļu vērtēju ar piecām ballēm. Esmu apmierināts ar komandas sniegumu. Pēc svētkiem jau lidosim uz Jaroslavļu, lai turpinātu sezonu."

Debiju šajā spēlē piedzīvoja Jānis Voris, kurš vārtos stājās jau pirmā perioda vidū. Tāpat pirmo reizi "Dinamo" kreklu pielaikoja arī nesen iegūtais slovāku aizsargs Mareks Djagola, kurš spēlēja vienā pārī ar pieredzējušo Artūru Kuldu.

Rīdziniekiem nākamā spēle paredzēta ceturtdien mājās pret Magņitagorskas "Metallurg".

"Dinamo" ar 27 punktiem 40 spēlēs ieņem 12.vietu Rietumu konferencē un ir pēdējā visā līgā. Pirmais astotnieks ir 17 punktu attālumā, līdz ar to iekļūšana Gagarina kausā ir tikai teorētiska.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu