"Viņam ir vairāk spēka nekā man." NBA leģenda stāsta par to, kā viņa dēls vēlas kļūt par meiteni (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dveins Veids un Gabriela Juniona
Dveins Veids un Gabriela Juniona Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) leģenda Dveins Veids podkāstā "All The Smoke" pastāstījis par savu redzējumu uz to, ka viņa dēls Zaions vēlas kļūt par meiteni.

Veids sarunā ar citiem NBA veterāniem Metu Bārnsu un Stīvenu Džeksonu pastāstīja apsprieda vairākus tematus, tai skaitā, viņa dēla vēlmi mainīt dzimumu.

Interneta vidē pirms laika lietotāju kritiku izpelnījās kāds Veida ieraksts viņa "Instagram" kontā, kurā redzams, ka viņa dēlam Zaionam ir pielikti balti un gari gela nagi, kā arī viņš nēsāja ļoti īsu krekliņu.

Veids sarunā ar bijušajiem cīņu biedriem atklāja, ka viņš ar sievu Gabrielu Junionu ievēroja, ka trīs gadu vecumā Zaiona uzvedība atšķīrās no tā, kāda tā bija viņa otram dēlam Zairam. NBA leģenda uzsvēra, ka Zaionam neesot bijušas puiciskuma auras. 

"Es paskatījos spogulī un nodomāju: "Ja nu mūsu dēls kādu dienu atnāks mājās un paziņos, ka ir gejs?" Kā es rīkotos šādā situācijā? Jo tur runa vairs nav par viņu - Zaions zina kas viņš ir. Runa ir par mani," stāstīja Veids.

Tāpat spēlētājs atzina, ka arī viņš ir uzaudzis ar, viņaprāt, nepareizu perspektīvu par transseksuāļiem un homoseksuāļiem. "Es uzaugu ar tādu pašu perspektīvu kā daudzi no šiem cilvēkiem, kuri neizrāda empātiju. Man bija līdzīga attieksme."

"Dzīves laikā tu satiec cilvēkus, kas tev palīdz noņemt šīs "brilles". Viena no šīm personām ir mana sieva. Man ir prieks, ka tā notika," par to kā viņa dzīvesbiedrene palīdzēja izmainīt spēlētāja uzskatus, stāsta Veids.

Veids par šo situāciju izteicās arī savā "Twitter" kontā. "Pēdējā laikā esmu redzējis daudz naida komentārus par manu Pateicības dienas bildi. Stulbums ir daļa no pasaules, kurā dzīvojam - to es saprotu. Taču ir viens "bet" - es esmu izvēlēts vadīt savu ģimeni, nevis jūs, tādēļ mēs turpināsim viens otru atbalstīt ar lepnumu, smaidu un mīlestību."

Bijušais spēlētājs atzina, ka lepojas ar Zaionu. "Esmu noskatījies uz savu dēlu no pirmās dienas un lepojos par to, ko viņa ir kļuvusi. Jūs gribat runāt par drosmi un spēku? Viņam ir vairāk spēka nekā man jeb kad ir bijis un būs."

Veids ir tēvs trīs bērniem - vecākajam dēlam Zairam (17 gadi), dēlam Zaionam (12 gadi), kā arī meitai Kaviai (seši gadi). Tāpat Veidu ģimene ir aizbildņi arī spēlētāja māsas dēlam Devionam (18 gadi).

Dveins Veids ir viens no visu laiku labākajiem spēlētājiem NBA vēsturē un tiek uzskatīts par trešo labāko aizsargu aiz Kobes Braienta un Maikla Džordana. Leģendārais spēlētājs savas karjeras laikā vidēji spēlē ir izcēlies ar 22 punktiem, 5,4 piespēlēm un 4,7 bumbām zem groziem. Tāpat Veidz ir arī trīskārtējs čempions un vienreiz amerikāņu aizsargam izdevies izcīnīt arī fināla vērtīgākā spēlētāja (MVP) balvu.

Video: Dveida Veida karjeras spilgtākie mirkļi

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu