RVS volejbolistes uzvar Latvijas kausa izcīņā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
RVS volejbolistes
RVS volejbolistes Foto: Paula Čurkste/LETA

"Rīgas Volejbola skolas "(RVS) komanda svētdien triumfēja Latvijas kausa izcīņā sievietēm.

RVS finālā ar rezultātu 3-2 (26:24, 25:21, 24:26, 21:25, 15:9) pārspēja "Jelgava"/LLU komandu.

RVS komandā izcilu spēli aizvadīja Marta Kamēlija Levinska, kura guva 35 punktus, 13 punkti bija Kristīnei Kramēnai, bet 11 - Amandai Ērglei. Pretiniecēm 27 punktus guva Līva Sola, 18 punkti bija Inesei Jursonei, bet 16 punktus sarūpēja Linda Liniņa.

Pirmajā un trešajā setā jelgavnieces sagādāja mača favorītēm sīvu pretestību. Pirmajā setā galotnē pārākas bija rīdzinieces, kurām līderes statusu apliecināja Levinska, bet trešajā "Jelgava"/LLU atspēlēja mačbumbu un panāca ceturto setu. 

Tajā jelgavnieces seta vidū nostiprinājās vadībā un droši uzvarēja, līdz ar to titula ieguvēja tika noskaidrota izšķirošajā, piektajā, setā. RVS pamatus savai uzvarai ielika piektā seta vidū, kad no neizšķirta panāca 9:6 savā labā. Jelgavnieces atspēlēties nepaguva, RVS izšķirošo setu uzvarot ar rezultātu 15:9.

Zīmīgi, ka vairākas RVS spēlētājas pirms tam spēlēja U-19 vecuma grupas finālā.

Baltijas līgā līdz šim labāk ir klājies jaunajām Rīgas volejbolistēm, kuras ar septiņām uzvarām deviņos mačos ieņem trešo vietu līgā. No ceturtdaļfināla RVS volejbolistes bija atbrīvotas, bet pusfinālā divu spēļu summā viņas ar 6-2 apspēlēja citu Rīgas vienību RSU/MVS. Divas lietderīgas, kaut ar 1-3 un 0-3 zaudētas spēles, RVS jaunietēm bija Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Izaicinājuma kausā ar Bēkēščabas "Roplabda" no Ungārijas.

"Jelgava"/LLU ar sešiem panākumiem deviņās cīņās Baltijas līgā ieņem ceturto vietu. Lieti noderējusi komandai ir Latvijas izlases kapteines cēlājas Elvitas Dolotovas pievienošanās starpsezonā, kā arī Ineses Jursones atgriešanās laukumā uz svarīgākajām cīņām. Ceturtdaļfinālā komanda divu spēļu summā ar 6-0 pieveica jaunās MSĢ spēlētājas, bet pusfinālā ar 6-2 lika no kausa atvadīties tā iepriekšējām glabātājām Mārupes volejbolistēm.

Šosezon 10.novembrī abas komandas jau tikās tieši Sporta namā "Daugava", kur piecos setos Baltijas līgas mačā pārākas bija Jāņa Leiša vadītās Jelgavas volejbolistes.

Pagājušā gada finālā "Mārupe" piecos setos pieveica "Jelgavu".

Turpat plkst.18 sāksies Latvijas kausa fināls vīriešiem, kurā tiksies Rīgas RTU/"Robežsardze" un "Jēkabpils Lūšu" volejbolisti. Tiešraidē to pārraidīs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Pirms abiem fināliem pieaugušajiem notika arī Latvijas kausa fināli U-19 grupas meitenēm un zēniem. Meiteņu grupā Normunda Lūša vadītā RVS komanda trīs setos uzvarēja Andra Vitauta Kļaviņa vadīto RVS tro vienību. Puišiem RVS volejbolisti četros setos guva virsroku pār Daugavpils BJSS puišiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu