Liene Šomase dalās savā izpratnē par greznu dzīvi (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Liene Šomase sava solo albuma "Vārdos nepateiktais" prezentācijā.
Liene Šomase sava solo albuma "Vārdos nepateiktais" prezentācijā. Foto: Lita Krone/LETA

Dziedātāja, "Lienes Šomases bērnu un jauniešu radošās studijas" vadītāja Liene Šomase sociālajos tīklos dalījās ar dziļdomīgām pārdomām par to, kas, viņasprāt, ir grezns dzīvesveids.

"Greznība nav ne lūpukrāsas, ne restorāni, ne dārgas mašīnas... Un ne pompozs dzīvesveids. Īsta greznība ir dzīvot tā, kā tev ir ērti. Ērtās biksēs vai kleitā. Labos zābakos. Ar ēdieniem, kuri tev garšo. Būt kopā ar draugiem un mīļotiem, ar kuriem ir silti būt kopā, nevis jūs saista pienākuma izjūtas... Greznība ir iemācīties atteikties no nevajadzīgā. No tā, kas tevi apslāpē, sasaista un dara nebrīvu, saspringtu, neiecietīgu un nelaimīgu... Grezna dzīve nav “tu to esi pelnījusi”.

Otrādi - šī lieta jūs ir pelnījusi. Tasīte, ko dāvināja māsa. T-krekls, kurā ir tik omulīgi iemigt. Mīļotā cilvēka skūpsts un gādība. Interesantas grāmatas. Labas filmas, dziesmas. Svaiga gultas veļa. Tīra māja... Tā ir dzīve, ko tu izvēlējies un viss tajā notiekošais ir tevi pelnījis... Bet vēl greznāka dzīve ir nededzināt sevi, kad kaut kas notiek nepareizi. Zeķubikses var saplēsties. Draugam var nepatikt tava mīļākā filma. Tu vari nedabūt paaugstinājumu darbā. Var notikt jebkas. Ja tev kaut kas nesanāk, tas neietekmē tavu vērtību. Tas nozīmē tikai to, ka tagad viss nav tā, kā tu vēlies. Greznība ir to visu vienkārši pieņemt un dzīvot no sirds ar to, kas patīk un padodas. Grezna dzīve ir iespēja izvēlēties...

Saplēsto izmest un nopirkt jaunu. Neēst pīrāgu un pasūtīt suši. Skatīties filmu vienam vai iet kopā ar draugiem uz kafejnīcu. Atlaist vai cīnīties. Meklēt jaunu darbu vai pārskatīt savus mērķus vecajā. Grezna dzīve ir dzīvot saskaņā ar saviem noteikumiem. Iet pie saviem mērķiem. Nemeklēt attaisnojumu.

Neattaisnojieties par savu izvēli, saviem sapņiem, savām interesēm. Brīvi sakiet: “es to nevaru” , “es to varu.”,"  rakstīja Šomase.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu