Izrādās, ka vislabāk garšo skaistu sieviešu pasniegts ēdiens (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lai arī jebkurš restorāns cenšas padarīt savu ēdienkarti gan vizuāli, gan garšas ziņā labāku, pētnieki atklājuši vēl vienu veidu, kā vīriešiem padarīt maltīti vēl baudāmāku -tas jāpienes daiļai viesmīlei.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā "Journal of Retailing", zinātnieki noskaidrojuši, ka daži vīrieši patiesi uzskata, ka ēdiens garšo labāk, ja to pasniedz skaista sieviete. Turpretī sievietes ēdienu neuzskata par garšīgāku, ja to pasniedz glīts vīrietis.

Kanādiešu zinātnieki skaidro, ka tas notiek tāpēc, ka sievietes fiziskā pievilcība pozitīvi ietekmē vīrieša priekšstatu par to, kāds būs tās pasniegtais ēdiens.

Pētījumā arī atklājās, ka vīrieši ēdienu vērtēja labāk, ja viesmīlei uz sejas bija kosmētika, bet mati - izlaisti. Skaistas sievietes tēls palielināja vīriešu ekspektācijas par ēdiena garšu, pat pirms tie bija apsēdušies pie galda.

"Šis pētījums parāda, ka fiziski izskatīga indivīda klātbūtne var ietekmēt klienta gaidas attiecībā pret tuvojošos mielastu. Kad viesmīle ir izskatīga, labs ēdiens garšo labāk, bet slikts - sliktāk," atklāja pētnieki.

Zinātnieki arī novēroja, ka sievietes vairāk interesē pati vide restorānā, kas rezultātā var ietekmēt ēdiena garšu, bet viesmīļa pievilcībai nav nozīmes.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu