Juglā ģimene savā privātmājā pieķērusi zagli, kurš vēlāk tiek atrasts mežā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zaglis. Ilustratīvs attēls
Zaglis. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

21. decembrī, ap pulksten 21.30 Rīgā, Juglas mikrorajonā zaglis pārsteidzis kādu privātmājā dzīvojošu ģimeni. Garnadzi sava dzīvokļa virtuvē pieķērusi dzīvokļa īpašniece, liecina Valsts policijas ieraksts vietnē "Facebook". Zaglis pēc pieķeršanas iebēdzis netālu esošajā mežā. 

Ģimene tovakar pavadīja laiku savas privātmājas viesistabā. Kad dzīvokļa īpašniece iegājusi virtuvē, viņa izbijusies, jo tajā ieraugdzījusi zagli, kuram līdzi bijusi mugursoma un maiss. Mājas iemītnieki uz notikuma vietu izsaukuši Valsts policiju.

Tikmēr namatēvs centies saviem spēkiem svešinieku aizturēt. Iespējamais mājas apzadzējs izrādījis agresiju un izrāvies no vīrieša satvēriena. Paķēris mugursomu un maisu, viņš izskrējis no mājokļa un iebēdzis netālu esošajā mežā.

Notikuma vietā ieradās divas Valsts policijas likumsargu ekipāžas. Policisti, noskaidrojot vīrieša bēgšanas virzienu, sadalījās grupās un devās mežā viņu meklēt. 15 minūšu laikā policisti vīrieti atrada un aizturēja.

Tiesa gan, nozagtās mantas viņš pa ceļam bija izmetis. Notikuma vietā ieradās arī Valsts policijas kinologs ar dienesta suni. Policijas suns aizveda uz vietu, kur mežā bija nomestas zagtās mantas. Mugursomā un maisā tika atrastas dažādas sadzīves mantas, piemēram, instrumenti un pārtikas produkti. 

Aizturētais 1989. gadā dzimušais vīrietis, kurš iepriekš nav sodīts, tika nogādāts Valsts policijas Rīgas Teikas iecirknī. 

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot mājoklī. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policijas rīcībā esošā pašreizējā informācija liecina, ka svešinieks varēja nemanīts iekļūt mājā, jo mājokļa saimnieki nebija aizslēguši ārdurvis. 

Tuvojoties svētkiem, Valsts policija aicina iedzīvotājus parūpēties par savu mājokļu drošību. Svarīgi vienmēr aizslēgt mājokļa durvis, un aizvērt logus. Tāpat būtiski savest darba kārtībā jau esošās drošības sistēmas. Ja mājoklis vai birojs aprīkots ar signalizācijas iekārtām, neaizmirstiet prom ejot signalizāciju aktivizēt - arī tad, ja atstājat namu vien uz pusstundu! Privātmājās, kurās ierīkota signalizācija, dodoties gulēt, to vajadzētu aktivizēt tajos stāvos, kur neviens neatrodas. Ja plānojat svētkos doties ciemos, ieteicams aprunāties ar kaimiņiem, lai viņi pieskata mājokli un, redzot svešas aizdomīgas personas ložņājam gar namu, nekavējoties zvanīt policijai pa tālruņa numuru 110!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu