Viskonsīnas štatā pēc 50 gadu aizlieguma atkal drīkst pikoties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Viskonsīnas štatā kopš 1962. gadā esot izdots rīkojums, kurš aizliedz šāviņu - tai skaitā sniega piku - mētāšanu pilsētā, ziņo "The Guardian".

Sakarā ar 1962. gada rīkojumu, gadu desmitiem sniega piku kauja varējusi beigties ar 114 dolāru (102 eiro) lielu naudas sodu. Šis likums ierindoja Voso pilsētu Viskonsīnas štatā par sliktāko pilsētu Amerikā. 

Pilsētas domes pārstāvis Patriks Pečmens sacījis, ka pagājušajā nedēļā pilsētas sabiedriskās drošības komiteja nobalsojusi par vārda "sniega pika" svītrošanu no pilsētas likuma, bet grozījums neattiecoties uz šāviņiem, kuri joprojām ir nelikumīgi. 

Likuma izmaiņas ļautu policijai reaģēt uz sniega pikām, kurās ir ledus gabali un kuras mestas ar nolūku, lai sabojātu mašīnas. Bet sniega pikām, kuras paredzētas, lai pikotos - esot dota zaļā gaisma.

"Būtībā, ja jūs metat ar sniega piku savam draugam, tad ar jums viss ir kārtībā. Bet, ja stāvat lielceļa malā un metat mašīnām, tad jums ir nepatikšanas," sacījis Pečmens.

Voso pilsētas policijas priekšnieka vietnieks Metjū Bārns sacījis, ka 15 gadu laikā  departaments esot izrakstījis desmit soda kvītis. Tajā skaitā arī naudas sodi par šaujamieroču lietošanu, smilšu maisa nomešana no centra stāvlaukuma jumta un sniega mešana braucošām automašīnām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu