Zviedram par Latvijā ievestu "ekstazī" tableti un 0,1 gramu marihuānas draud cietumsods (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums. Ilustratīvs attēls.
Cietums. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kurzemes rajona tiesa Saldū piespriedusi divus mēnešus ilgu īslaicīgu brīvības atņemšanu kādam Zviedrijas pilsonim, kurš notiesāts par vienas "ekstazī" tabletes, kā arī 0,1 grama marihuānas ievešanu Latvijā ar prāmi, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Tajā norādīts, ka notiesātais vīrietis pērn janvārī ar prāmi no Zviedrijas ieradās Ventspilī un muitas amatpersonas, veicot personas mantu pārbaudi, atrada pie viņa vienu "ekstazī" tableti, kā arī 0,1 gramu marihuānas.

Pirmstiesas procesā vīrietis savu vainu atzina, norādot, ka Zviedrijā apmeklējis koncertu un ticies ar draugiem, kuri viņi iedevuši viņam narkotiskās vielas. 

Tāpat vīrietis norādīja, ka robežsargus nav informējis par to, ka pie viņa ir aizliegtās vielas, jo bija ļoti noguris un par tām aizmirsis. Pirmstiesas procesā vīrietim tika noteikts drošības līdzeklis - uzturēšanas noteiktā vietā.

Savukārt pērn 31. jūlijā vīrietis tika izsludināts meklēšanā un drošības līdzeklis mainīts uz apcietinājumu. Arī pati lieta tika skatīta bez vīrieša klātbūtnes jeb "in absentia".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu