Visām gaumēm! Otro Ziemassvētku pasākumu programma Rīgā un citviet Latvijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Otrajos Ziemassvētkos Rīgā un citviet notiks plaša svētkiem veltītu pasākumu programma.

Ziemassvētku koncertā Ķīpsalas hallē plkst. 14 uzstāsies dziedātāja Diāna Rudāne un grupas "Framest" dalībnieks Mikus Abaroniņš. Koncertā uzstāsies arī dziedātājs Atis Ieviņš, dziedātāja Katrīna Gupalo un vokālā grupa "Baritoni".

Koncertā uzstāsies arī meiteņu koris "Spīgo", mūsdienu deju grupa "Buras", kamerorķestris un pavadošā grupa. Koncerta idejas autors ir Reinis Suhanovs, bet mākslinieciskais vadītājs un diriģents - Rūdols Bērtiņš.

Koncerta programmā skanēs leģendārās grupas "The Beatles" dibinātāja un dalībnieka Džona Lenona, bitu komponista Endrjū Loida Vēbera, dziedātāja Maikla Džeksona, leģendāro grupu "Queen", "Metallica" un islandiešu dziedātājas Bjorkas dziesmas un skaņdarbi. Klausītāji dzirdēs arī pašmāju grupu - "Jumpravas", "Eolikas", "Menueta" - melodijas, kā arī komponista Ulda Marhileviča, Ralfa Eilanda, Gunāra Kalniņa kompozīcijas un Ziemassvētku dziesmas jaunās Kalniņa, Rūdolfa Bērtiņa un Viļņa Šmīdberga aranžijās.

Līvānu novada Kultūras centrā plkst. 15 notiks komponista Mārtiņa Brauna un vokālās grupas "Insomnia" Ziemassvētku koncerts "Veltījums".

Ziemassvētku laika koncertprogrammā dziesma "Veltījums" skanēs jaunā aranžējumā, līdztekus maz dzirdētām un nedzirdētām komponista dziesmām. Dziesmas izskanēs ar Broņislavas Martuževas, Jāņa Petera, Māras Zālītes, Egila Zirņa un citu dzejnieku dzeju, un tās izpildīs pats Mārtiņš Brauns kopā ar stīgu kvartetu "Juno" Otto Trapāna vadībā un vokālo grupu "Insomnia".

Savukārt Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) Saulcerītes zālē plkst.16 notiks Pētera Vaska fonda rīkotais Ziemassvētku labdarības koncerts "Gaismas nākšana".

Koncertā latviešu kamermūzikas skaņdarbus atskaņos Latvijas Nacionālās operas soliste, soprāns Laura Teivāne, pianists Ventis Zilberts, kurš saņēmis "Lielo Mūzikas balvu 2015" par mūža ieguldījumu, un jaunais kontrabasists Matīss Eisaks. Mūziķis ir "Lielās Mūzikas balvas 2017" Gada jaunā mākslinieka titula ieguvējs, četru starptautisku kontrabasu solo konkursu laureāts Čehijā, Polijā un Zviedrijā.

Otro Ziemassvētku koncertā skanēs Pētera Vaska un Helmera Pavasara mūzika. Savukārt pirmatskaņojumu piedzīvos komponista Andreja Selicka jaundarbs. Viņš tam par pamatu izvēlējies latgaliešu Ziemassvētku dziesmu "Eņģeļs gaišs pi gonim gōja".

Bet Rīgas Kultūras un atpūtas centra "Imanta" otrā stāva gleznu galerijā plkst.18 notiks koncerts "Ziemassvētku gaismēnas". Koncertā uz skatuves satiksies koklētāju ansamblis "Kārta" Daces Bleikšas vadībā un mūziķis, dziedātājs Edgars Lipors.

Koncertā izskanēs latviešu tautas melodiju apdares, būs dzirdami arī latviešu koklētājas un kokļu mūzikas komponistes Vitas Rudušas, komponistu Valta Pūces, Raimonda Paula, Lauras Jēkabsones un citu mākslinieku skaņdarbi.

Lielajā ģildē šodien plkst.19 notiks orķestra "Rīga" bigbenda Ziemassvētku džeza koncerts "Džezā tikai meitenes". Koncertā, līdzās bigbendam diriģenta Valda Butāna vadībā, uzstāsies arī solistes Arta Jēkabsone, Beāte Zviedre un Rūta Dūduma-Ķirse, kuras atskaņos dāmu vokālajam trio sacerētu mūziku. Koncerta programmā būs dzirdama 20.gadsimta svinga ēras zelta laika mūzika no amerikāņu aktrises Merilinas Monro, amerikāņu džeza dziedātājas un aktrises Pegijas Lī un māsu Endrjūsu repertuāra, kā arī Ziemassvētku mūzika.

Rīgas Domā plkst.19 uzstāsies pareizticīgo kamerkoris "Blagovest", kas izpildīs iepriekš neatskaņoti komponista Jurija Faļika skaņdarbi-lūgšanas. Koncertā kamerkoris izpildīs jaunus, agrāk neatskaņotus komponista Jurija Faļika skaņdarbus-lūgšanas.

Tāpat kamerkoris "Blagovest" izpildīs komponista Ērika Ešenvalda skaņdarbu "Zvaigžņotā naktī". Ziemassvētku programmā iekļauti arī Georga Sviridova, Dmitrija Bortjanska, Valērija Gavrilina, Nikolaja Sideļņikova un Raimonda Paula darbi.

Rīgas Kongresu namā plkst.19 uzstāsies armēņu dziedātājs, komponists un dziesmu autors Sevaks Hanagjans. Mākslinieks pazīstams kā populārā Ukrainas televīzijas šova "X Faktors" uzvarētājs, Krievijas šova "Balss" dalībnieks un kā Armēnijas pārstāvis 2018.gada Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Savukārt 26. un 27.decembrī VEF Kulūras pilī plkst. 19 Rīgas cirka jaunās sezonas laikā notiks kanādiešu cirka mākslinieku apvienības "Machine de cirque" viesizrādes.

Kanādiešu apvienības "Machine de cirque" cirka izrāde paredzēta visai ģimenei un stāstīs par to, kā pieci puiši būvē brīnummašīnu, lai nokļūtu atpakaļ pie civilizācijas. Viņi to dara, žonglējot, kūleņojot gaisā, vizinoties uz vienriteņiem un spēlējot mūzikas instrumentus.

Apvienība "Machine de cirque" dibināta 2013. gadā un šobrīd mitinās Kvebekas pilsētā Kanādā. Cirka mākslinieku grupas dibinātājs Vinsents Dibē pieaicināja žonglierus un akrobātus Rafaelu Dibē un Johanu Trepaņjēru, kā arī perkusionistu Fredu Lebrasēru. Kopā viņi radīja "Machine de cirque" konceptu, izraugoties par savu misiju veidot tādas cirka izrādes, kurās savienota mākslas un tehnoloģiju pasaule.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu