"Tikai nesakiet sievai!" Krievijā daudzbērnu tēvs tiek apsūdzēts sērijveida slepkavošanā (7)

Apollo.lv
Foto: Pixabay

"Meitenes, nekāpiet svešu cilvēku automašīnās, nedodiet iemeslu kriminālām sensācijām," - ar šādu brīdinājumu pirms septiņiem gadiem Ivanovas policija vērsās pie reģiona iedzīvotājiem, tādējādi apliecinot, ka reģionā darbojas maniakāls slepkava. Pēc izmeklētāju teiktā - daudzi stopētāji kļuvuši par sērijveida slepkavas upuriem. Kā policijai izdevās notvert Ivanovas maniaku, atklāj medijs "Ria Novosti".

Vairāki sadedzināti ķermeņi

2011. gada maija vidū viens no Ivanovas apgabala policijas departamentiem saņēma ziņojumu par diviem līķiem, kas atrasti mežā netālu no Železnodorožnijas ciema.

Mirušo identitātes tika ātri vien noskaidrotas: tās bija studentes no Ivanovas - 24 gadus vecā Olga Dubkova un 25 gadus vecā Natālija Glazkova. Tajā dienā meitenēm vajadzēja no pilsētas braukt pie vecākiem uz laukiem, bet viņas tā arī nesasniedza galamērķi.

Izmeklēšanā tika noskaidrots: pirms slepkavības nezināma persona abas meitenes ir aplaupījusi un izvarojusi. Lai segtu pēdas, viņš mēģināja sadedzināt līķus. Policistiem nozieguma vietā izdevās atrast iespējamās maniaka DNS pēdas.

Reģionā izplatījās baumas, ka tā bija rituāla slepkavība, ko izdarījuši noteiktas sektas locekļi, taču policija šo versiju noliedza.

Pēc simtiem liecinieku nopratināšanas policijas amatpersonas īpašu uzmanību sāka pievērst iedzīvotājiem, kuri no pilsētas uz reģionu pārvietojušies ar autobusu.

Noslēgumā kāds no lieciniekiem teica, ka, iespējams, viņš ir redzējis Oļu un Natašu uz lauku ceļa. Pēc liecinieka vārdiem, viņas stopējušas mašīnas.

Slepkavību rokraksts

Dubultā slepkavība radīja lielu troksni, dome paziņoja par atlīdzību 300 tūkstošu rubļu apmērā par jebkādu informāciju, kas palīdzētu atrisināt noziegumu. Tika izveidota īpaša izmeklēšanas grupa.

Izpētījuši citus līdzīgus gadījumus, drošības spēki tur atklāja vienu un to pašu rokrakstu.

Policija tā paša 2011. gada martā uz Furmanovskajas šosejas bija atraduši 19 gadus vecas meitenes ķermeni.

Un gadu pirms Oļas un Natašas slepkavības mežā netālu no Bunkovo ciema vietējie iedzīvotāji paklupa aiz 32 gadus vecās Ivanovas tiesas tiesneša palīdzes Tatjanas Mezentsevas ķermeņa.

DNS pārbaude apstiprināja: visas slepkavības izdarījusi viena persona.

Speciālisti sastādīja likumpārkāpēja psiholoģisko portretu un uzrunāja vietējos iedzīvotājus. Izmeklētāji bija pārliecināti: upuri labprātīgi iekāpuši mašīnā pie svešinieka.

Pēc skaļās dubultslepkavības maniaks bija norimis. Tika pārbaudītas dažādas versijas. Saskaņā ar vienu no tām - viņš esot pametis Ivanovas reģionu.

Likumsargi vērsās pie kolēģiem no citiem reģioniem, nododot viņiem izmeklēšanas gaitā iegūtos DNS datus.

Līdz tam laikam daudzās pilsētās jau bija izveidojušās DNS krātuves, kas tika savāktas citu sērijveida seksuālo noziegumu izmeklēšanas laikā. Tomēr netika atrasts neviens atbilstošs paraugs.

Daudzbērnu tēvs

Maniaku bija iespējams atklāt tikai pēc septiņiem gadiem.

Izrādījās, ka tas ir 40 gadus vecs Ivanovas iedzīvotājs Maksims Kuzņecovs (vārds tika mainīts izmeklēšanas interesēs).

Kā izrādījās, viņš nepameta reģionu, bet tikai slēpās, nobijies no sabiedrības sašutuma.

Izrādījās, ka pēdējos gados viņš strādāja par māju krāsotāju. Pēc aresta Maksims izmeklētājiem pastāstīja daudz jaunu informāciju.

Pirmo upuri viņš paņēma mašīnā uz šosejas: tiesneša palīdze meklēja braucamo un labprātīgi iekāpa mašīnā. Otro satika uz ceļa naktī, kad viņa devās mājās pēc tikšanās ar draugiem.

Izmeklētāji paskaidroja, ka sākumā Maksims noliedza jebkādu līdzdalību noziegumos, bet pēc tam viņš atzinās un piekrita sadarboties izmeklēšanā. Bet tajā pašā laikā viņš izvirzīja vienu nosacījumu - neatklāt sievai noziegumu detaļas.

Tomēr viņa uzzināja par visu tik un tā.

Lai arī Kuzņecovam bija vairākas sodāmības, ģimene neticēja viņa līdzdalībai maniakālajos noziegumos. Pēc apsūdzētā draugu vārdiem, Maksims ir daudzbērnu tēvs, viņš ar sievu iepazinies jau jaunībā, visi viņu pazīst kā gādīgu ģimenes vīrieti.

"Viņam ir trīs bērni, skaista sieva, viņš ir brīnišķīgs, pozitīvs cilvēks," skaidroja ģimenes draugs. "Mēs neticam apsūdzībām, tāpēc mēs centīsimies viņu atbrīvot."

Maksima lieta tiek turpināta izskatīt tiesā. Saskaņā ar apsūdzībām Maksimam var piespriest mūža ieslodzījumu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu