Sanktpēterburgā vairāk nekā pēc mēneša atrastas "Napoleona-uzšķērdēja" upures kājas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oļegs Sokolovs
Oļegs Sokolovs Foto: Ahmet Sel/SIPA / Ahmet Sel/SIPA

Noslepkavotās studentes Anastasijas Ješčenko atlikusī mirstīgo atlieku daļa tika atrasta tikai pēc pusotra mēneša ilgiem meklējumiem. Pēc izmeklētāju domām, vēsturnieks Oļegs Sokolovs mēģināja upē iznīcināt pierādījumus.

Kā 26. decembrī pastāstīja mirušās mātes advokāts Aleksandrs Bakeševs, mirstīgās atliekas tika atrastas Sanktpēterburgas robežās.

"Pārbaude vēl nav veikta, mēs nevaram droši apstiprināt, ka tā ir viņa. Bet domājams - jā, tās ir Anastasijas ķermeņa daļas," sacīja aizstāvis.

Pēc slepkavības ūdenslīdējiem izdevās no Moikas upes un ar to saistītajām ūdenstilpēm izvilkt vairākus maisiņus ar upura mirstīgajām atliekām - kājas tad netika atrastas.

Pēc izmeklētāju vārdiem, 2019. gada 8. novembra naktī vēsturnieks Oļegs Sokolovs nogalinājis un sašķērdis gabalos Ješčenko savā dzīvoklī Moikas krastmalā un dienu vēlāk izmeta mirstīgās atliekas pa daļām, mēģinot tās noslīcināt upē.

Sokolovu tur arestā līdz 2020. gada aprīlim, viņš laiku aiz restēm pavada, vienlaikus sapņojot par pašnāvību un vairāku grāmatu sarakstīšanu.

Lietā cietusī ir mirušās sievietes māte Gaļina Ješčenko. Viņa netic Sokolova nožēlai. Pēc jurista teiktā, vēsturnieks mēģina izvairīties no atbildības, atsaucoties uz mīlestību un aizraušanos.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu