Sadedzināja dzīvu. Igaunijā jaunietim draud mūža ieslodzījums par nežēlīgu pusaudža noslepkavošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Tartu apgabaltiesā notikusi tiesas sēde, kurā apsūdz Eduardu Kasku par 16 gadus veca pusaudža nogalināšanu šī gada vasarā.  Ja puisis tiks notiesāts, viņam draudot mūža ieslodzījums, ziņo "Postimees". 

Pašlaik Kasks atrodoties cietumā un tiesas sēdē piedalījies ar video zvana starpniecību. Apsūdzētais esot lūdzis, lai tiesu izskata īsākā tiesvedībā. "Es gribu saņemt savu sodu pēc iespējas ātrāk," sacījis Kasks.

Tiesa šo lūgumu tomēr neapmierinājusi, jo tikusi izvirzīta apsūdzība par slepkavību, ko nevar izskatīt saīsinātā tiesvedībā.

Saskaņā ar apsūdzību, Kasks nolēmis sodīt savu 16 gadus veco paziņu, kurš esot bijis viņam parādā. Apsūdzētais 30. jūnija rītā devies uz kādu Tartu pagastu, kur aizdedzinājis daudzdzīvokļu ēku, kurā atradies cietušais. Ugunsgrēka dēļ mājas otrajā stāvā ticis ieslodzīts jaunietis, kurš guvis smagus apdegumus un gājis bojā, jo saindējies ar oglekļa monoksīdu. Slepkavība tikusi izdarīta sāpīga, nežēlīgā un sociāli bīstamā veidā.

Tiesnesis minējis, ka notiesāšanas gadījumā Eduardam Kaskam varot piespriest mūža ieslodzījumu. Apsūdzētais sapratis viņam izvirzīto apsūdzību būtību, bet savu vainu neesot atzinis. Viņš tiesai paskaidrojis, ka, aizdedzinot māju, viņš neesot zinājis, ka tajā kāds atrodas.

Apsūdzētajam aizturēšanas laikā ticis noteikts arī saziņas aizliegums. Prokuratūras prokurora palīdze Mārja-Līsa Koiva saziņas aizliegumu skaidrojusi ar to, ka Kasks varētu ietekmēt lieciniekus. 

Kaska advokāts Marko Pābumets lūdzis tiesu atļaut apsūdzētajam sazināties ar savu māti. "Ir grūti runāt ar savu māti par lietām, izmantojot savu advokātu," Kasks paskaidrojis tiesai. "Ja jums ir jāprasa nauda vai kaut kas cits, ir vieglāk sazināties tieši."

Advokāta palīgs paskaidrojis, ka saziņas aizlieguma atvieglošanai neesot pamata, jo apsūdzētā māte palīdzējusi nozieguma slēpšanā. "Tā nav taisnība, māte neko neslēpa," Kasks sacījis prokuroram.

Tartu apgabala tiesnesis atzīmējis, ka šī ir apjomīga tiesa ar pieciem upuriem un 22 lieciniekiem. Tiesa turpināšoties nākamā gada februārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu