Batņa: Visur bijām pussekundi par vēlu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oskars Batņa
Oskars Batņa Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Rīgas "Dinamo" ir divas dienas laika, lai sakārtotu domas un jau nākamajā spēlē mēģinātu pārtraukt deviņu spēļu zaudējumu sēriju, sarunā ar klubu teica Latvijas komandas otro vārtu autors Oskars Batņa.

"Dinamo" sestdien demonstrēja daudzsološu sniegumu mača pirmajās 20 minūtēs, taču atlikušajā laikā tikpat saturīgu spēli vairs neizdevās rādīt, piedzīvojot jau devīto zaudējumu pēc kārtas.

"Dinamo" viesos ar rezultātu 2:5 (2:2, 0:3, 0:0) piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Rīdzinieku komandā vārtus guva Aleksandrs Protapovičs un Oskars Batņa.

"Šodien zaudējām divcīņas, visur bijām pussekundi par vēlu. Bijām pārāk gausi, tāpēc arī tāds rezultāts," zaudējuma iemeslus skaidroja Batņa.

Uzbrucējs šajā spēlē guva savus pirmos vārtus sezonā, ripai vārtu tīklā nonākot pēc rikošeta.

"Kārters Eštons labi iegāja zonā, Roberts Mamčics meta pa vārtiem ir ripa veiksmīgi trāpīja man pa biksēm, mainot lidojuma virzienu, trāpīdama vārtos," savu veiksmīgo vārtu guvumu atminējās hokejists.

2019.gada pēdējo spēli Dinamo Rīga aizvadīs 30.decembrī Minskā, bet komandai līdz šim mačam ir jāsakopo domas un jācenšas gadu noslēgt uz pozitīvas nots. "Mums ir 48 stundas laika, lai sakārtotu galvas un pārtrauktu šo zaudējumu sēriju. Ir jāuzvar divcīņas, precīzi jāpilda norādījumi, jādod iekšā. Pie uzvaras var tikt tikai ar lielu darbu. Gadu ir jānoslēdz ar uzvaru."

Rīdzinieki piedzīvojuši deviņus zaudējumus pēc kārtas un uzvaras saldmi nav jutuši vairāk kā mēnesi. Turklāt līdz šim pēdējā uzvara pamatlaikā bijusi pirms pusotra mēneša.

Piektdien, KHL transfēru pēdējā dienā, Rīgas komandā atgriezās kanādiešu aizsargs Metjū Majone un pievienojās uzbrucējs Reinis Mārtiņš Lejnieks, taču ceļi šķīrās ar aizsargu Artūru Kuldu, kurš sezonas turpinājumā pārstāvēs Čerepovecas "Severstaļ". Tāpat komandu pametis viens no uzbrukuma līderiem Brendons Makmilans, kanādietim karjeru turpinot Omskas "Avangard" komandā.

Majone gan šobrīd cīnās Špenglera kausā, bet Lejnieks sezonas pēdējā izbraukumā nav devies, tāpēc viņus "Dinamo" kreklā varēs redzēt Jaunajā gadā.

"Dinamo" ar 27 punktiem 42 spēlēs ieņem pēdējo vietu līgā. Rietumu konferences pirmais astotnieks, kuru ar 47 punktiem 41 cīņā noslēdz Maskavas apgabala "Vitjaz", ir 20 punktu attālumā, līdz ar to iekļūšana Gagarina kausā ir tikai teorētiska.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu