Bļugeram aktīvs sniegums "Penguins" uzvarā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers (no kreisās) cīņā ar pretinieku.
Teodors Bļugers (no kreisās) cīņā ar pretinieku. Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda sestdien svinēja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 6:4 (3:0, 1:3, 2:1) apspēlēja Nešvilas "Predators", svinot devīto uzvaru pēdējās 11 cīņās.

Bļugers šajā duelī uz ledus pavadīja 12 minūtes un 31 sekundi, divas reizes meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, zaudēja vienu ripu, uzvarēja sešos no 15 iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Daļēji latvieša kļūdas dēļ Pitsburga zaudēja pirmos vārtus.

Bļugers šajā sezonā laukumā devies 38 spēlēs, kurās guvis piecus vārtus, veicis sešas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -1.

Pitsburgas komandā ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Braiens Rasts, bet trīsreiz rezultatīvi asistēja Jevgeņijs Malkins. Vēl mājiniekiem vārtus guva Džeiks Gencels, Dominiks Kahūns, Kriss Letangs un Alekss Galčeņuks.

Viesiem divreiz atzīmējās Mikaēls Granlunds, bet pa vienam precīzam metieniem bija Kreigam Smitam un Viktoram Arvidsonam. Trīs rezultatīvas piespēles Romānam Josi.

"Penguins" vārtsargs Mets Marejs atvairīja 44 no 48 pretinieku mestajām ripām. 

"Izmantojām savu iespēju vairākumā. Ceru, ka no šīs spēles varēsim daudz ko paņemt. Tā ir lieliska iespēja - gūt mācību, pašiem no tā neciešot un neietekmējot savu bilanci," pēc mača pauda "Penguins" galvenais treneris Maiks Salivans.

"Penguins" ar 50 punktiem 38 mačos ieņem trešo vietu Austrumu konferencē, bet "Predators" ar 42 punktiem 38 cīņās ir 11.pozīcijā Rietumos.

Pitsburgas hokejisti nākamo spēli aizvadīs otrdien, kad savā laukumā uzņems Otavas "Senators".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu