Seši gadi kopš Šūmahera traģiskā kritiena. Kas ir zināms par autosporta leģendas veselību? (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Ir pagājuši jau seši gadi kopš sporta pasauli pāršalca šausmu vēsts - Mihaels Šumehers pēc smaga kritiena slēpošanas kūrortā ir nonācis komā. Šajā laikā vācieša ģimene ir ļoti cītīgi slēpusi leģendārā pilota veselības stāvokli, līdz ar to, fani var izdarīt tikai minējumus par sportista reālo situāciju, vēsta "Championat".

Pirms sešiem gadiem Šūmahers kopā ar ģimeni bija devies uz kādu slēpošanas kūrortu. Tieši tur leģendārais F-1 pilots guva liktenīgo galvas traumu. Vācietis pēc savainojuma gūšanas nonāca komā, no kuras viņš spēja pamosties vien 2014. gada vasarā. Kopš tā laika oficiālu paziņojumu par Šūmahera veselību ir bijis ļoti maz.

Būtībā, interneta vidē pieejamā informācija par septiņkārtējo čempionu, vairāk vai mazāk, ir viņa līdzjutēju spekulācijas, kas pamatotas uz informāciju par ķermeņa uzvedību pēc tik smagas galvas traumas gūšanas. Informācijas trūkumam ir ļoti pamatots iemesls -  Šūmahera ģimenes un viņa menedžmenta piekoptā informācijas sniegšanas politika. Arī vācieša draugi, kas viņu ir apciemojuši, vai nu izvairās no komentāriem, vai arī iztiek ar standarta frāzēm.

2019. gadā FIA prezidents un bijušais Šūmahera kolēģis "Ferrari" rindās Žans Tods presei paziņoja, ka viņš kopā ar bijušo pilotu ir skatījies F-1 sacīkstes. Protams, skatīties sacīkstes un saprast, ko tu redzi var būt divas dažādas lietas.

Tāpat 2018. gadā Tods atbalstīja Šūmahera ģimenes nostāju par vācieša veselības stāvokļa turēšanu noslēpumā. "Mihaels ir savas ģimenes un radu lokā. Man ļoti daudz nozīmē tas, ka varu viņu regulāri apciemot, bet viņa veselība - tā tomēr ir privāta tēma. Domāju, ka ir pienācis laiks likt Mihaelam mieru un ļaut viņam dzīvot savu dzīvi. Atkārtošos, ir jāļauj Mihaelam dzīvot savu dzīvi."

Šim Toda aicinājumam varētu būt ļoti pamatots iemesls. No vienas puses, fani, protams, vēlas zināt vairāk par leģendārā braucēja veselības stāvokli. No otras - iespējams, Šumahera stāvoklis ir pārāk drūms.

Ne viens vien ārsts pēdējo gadu laikā ir izteicies, ka pēc tik smagas traumas, kādu piedzīvoja Šūmahers, nav iespējams pilnībā atgūties.

"Izejot no informācijas, kas pieejama par Mihaela savainojumu, var izdarīt secinājumu, ka viņš ir guvis ļoti smagu galvas traumu, kā rezultātā viņa smadzenes vairs nefunkcionē kā parastam cilvēkam. Jo vairāk laika paiet kopš traumas gūšanas, jo mazāka iespēja sagaidīt uzlabojumus. Diezgan droši var apgalvot, ka viņa situācija neuzlabosies," izteicies augstu vērtētais britu ķirurgs Kolins Šifs.

Pēc šāda apgalvojuma gan faniem varētu rasties jautājums, vai viņi tiešām gribētu redzēt savu elku šādā stāvoklī. 

Arī Šūmahera sievas izteikumi liek domāt, ka patiesā informācija par vācieša veselību satriektu daudzus līdzjutējus. "Variet būt droši, ka Mihaels ir pašās gādīgākajās rokās un mēs darām visu, ko varām, lai palīdzētu viņam. Lūdzu saprotiet, ka mēs īstenojam Mihaela vēlēšanos un turam viņa veselības stāvokli noslēpumā."

Līdz ar to, iespējams, faniem patiesi vajadzētu pieņemt faktu, ka Šūmahera patiesais veselības stāvoklis tā arī paliks mistērija, jo tas nāktu par labu ne tikai pašam sportistam, bet arī līdzjutējiem pašiem.

Video: Mihaela Šūmahera karjeras spilgtākie mirkļi

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu