Kur Rīgas centrā par brīvu novietot auto? Izveidota karte ar bezmaksas stāvvietām (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka / LETA

Stāvvietas atrašana Rīgas centrā nereti sagādā grūtības, par auto bezmaksas novietošanas iespējām nemaz nerunājot. Tādas gan pastāv, bet kur?

Tīmekļa vietnē Google Maps nesen ir izveidota karte, kurā atzīmētas visas bezmaksas autostāvvietas Rīgas centra apkārtnē. Pieejami arī kartes autoru komentāri un piezīmes.

Karti aplūkot iespējams šeit

Nevajadzētu gan paļauties tikai uz karti, jo labākās autostāvvietas ātri vien tiek aizņemtas, kā arī kartē norādītā informācija var mainīties.

Parastā darba dienā brīvu vietu iespējams atrast:

  • autostāvvietā pie "Stargorod" un Eksporta ielā (pie degvielas uzpildes stacijas);
  • autostāvvietās ap "Arēnu Rīga".

Jāņem vērā, ka autostāvvieta pie "Stargorod" ir ļoti populāra, un tai pat ir īpaši noteikumi. Automašīnai jāaizbrauc līdz galam un jāgaida rindā, līdz kāda cita mašīna aizbrauc un ir iespējams aizņemt brīvo vietu. 

Foto: Антон Кулагин

No auto rindas nevajag baidīties, tā kustas ļoti ātri. Darba dienās rindas šeit veidojas laikā no plkst. 8 līdz plkst. 15.

"Es mašīnu šeit atstāju katru dienu. Ilgākais rindā pavadītais laiks ir 30 minūtes pēc rīta sastrēgumiem. Bet parasti tās ir piecas līdz desmit minūtes.

Priecājos, ka joprojām ir tik ērtas autostāvvietas. Brīvdienās atbraucu ar bērniem, uzreiz nolieku mašīnu un kājām dodamies uz Vecrīgu," TVNET Auto sadaļas redaktoram sacījis kāds reiz sastaptais satiksmes dalībnieks rindā.

Automašīnas novietošanai tāpat var izmēģināt ielas ap "Arēnu Rīga" - Vesetas, Grostonas un Dikmaņa ielu.

Ja izvēlaties savu auto novietot pašvaldības autostāvvietā, tad jāatceras, ka tās ir par maksu darbadienās no plkst. 8 līdz 20 un sestdienās no plkst. 9 līdz 17.

Pārējās dienās, tai skaitā svētdienās un svētku dienās, arī pašvaldību autostāvvietas ir bezmaksas. Izņēmums ir autostāvvieta pie Rīgas Kongresu nama.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu