Igaunijas prezidentes mazbērni iet krievu bērnudārzā (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida Foto: Paula Čurkste/LETA

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida intervijā televīzijas raidījumam pastāstīja, ka viņas mazbērni iet krievu bērnudārzā.

Pēc Kaljulaidas domām, bērniem pirmsskolas vecumā esot jāiemācās divas vai pat trīs valodas, un viņas ģimenē septiņus gadus vecs bērns, kurš zina tikai savu dzimto valodu, tiek uzskatīts par "nepamatotu izšķērdību". 

"Mani mazbērni parasti dodas uz krievu bērnudārzu. Mani jaunākie bērni runā trīs valodās no bērnudārza vecuma. Es novērtēju valodu bagātību," Jaungada intervijā "ETV+" sacīja prezidente.

Kaljulaida piebilda, ka par krievvalodīgo iedzīvotāju situāciju Igaunijā viņai licis aizdomāties pašas dēls, kad, atnākot no bērnudārza, prasījis, kāpēc ir "slikti būt krievam".

"Tad es pēkšņi sapratu, ka arī es vienkārši pieņēmu dažu cilvēku domāšanas veidu Igaunijā - viņi saka: tā kā tu esi krievs, tas ir slikti. Mans bērns bija tukša lapa, kad ieradās Igaunijā no multikulturālas kopienas, un šis jautājums viņā radās kādu divu mēnešu laikā. Tātad tam ir iemesls. Un tas nozīmē, ka mums par to jārunā,"  uzsvēra prezidente.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu