Aculieciniece pastāsta par autobusa avāriju Igaunijā, kurā cietuši arī latvieši

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Imre Kaas/Kanal 2

Svētdienas, 29. decembra, rītā Igaunijā avarēja "Ecolines" Sanktpēterburgas-Rīgas maršruta autobuss. Cietušo vidū bija četri Latvijas pilsoņi. Aculiecinieki izdevumam "Postimees" stāsta par pieredzēto.

Jau ziņots, ka "Ecolines" autobuss, kurā atradās 67 cilvēki un kas bija ceļā no Sanktpēterburgas uz Rīgu, avarēja svētdien, 29. decembrī, plkst. 4.45 Harju apriņķī, Tallinas-Narvas šosejas 30. kilometrā. Slimnīcā nogādāti deviņi cilvēki, taču viņu traumas nav bīstamas dzīvībai.

Video: Autobusa avārija Igaunijā, kurā cietuši četri Latvijas pilsoņi

Aculieciniece Anna Kristīne, kura savā automašīnā brauca garām uzreiz pēc avārijas, stāsta - notikuma vieta esot izskatījusies drūmi. Esot bijušas redzamas arī asinis.

Viņa apstājās un palika avarējušā autobusa tuvumā līdz ātrās palīdzības un policijas atbraukšanai. Anna Kristīne savā automašīnā ielaida pasildīties divus autobusa pasažierus - māti ar nepilnus četrus gadus vecu dēlu.

Foto no avārijas notikuma vieta

"Bērna māte teica, ka gribot tikt uz slimnīcu, bet es tobrīd runāju ar glābšanas dienestu. Operators teica, ka četru līdz piecu minūšu laikā būs klāt ātrā palīdzība. Bija redzams, ka viņai ir smadzeņu satricinājums, jo viņa turēja rokas pie galvas un sūdzējās par sāpēm. Bērns bija šokā, taču redzamu savainojumu nebija," stāsta sieviete.

Aculieciniece norāda, ka autobusā bijuši vēl citi bērni, taču pārējie esot bijuši vecāki.

Avārijas vietā esot bijusi dzirdama krievu un latviešu valoda, saka Anna Kristīne. Šķitis, ka dzīvībai bīstamu traumu nevienam nav.

"Bija redzamas asinis. Kādam vīrietim bija salauzta roka. Bet šķita, ka nekas briesmīgs nevienam nebija atgadījies. Neviens negulēja uz zemes," norāda aculieciniece.

Palīdzības dienesti ieradušies ātri. "Sagaidījām pirmās piecas līdz septiņas mašīnas. Braucot prom, redzējām vēl vairākus ātrās palīdzības un policijas auto. Nebijām vēl paspējuši aizbraukt līdz pilsētas robežai, kad pretī brauca tukšs autobuss - acīmredzot nomainīt avarējušo," sacīja Anna Kristīne.

Savukārt autobusa pasažiere Nadežda Martemjanova ERR pastāstīja, ka "pasažieri operatīvi izkļuva no autobusa pa  jumta logiem, cits citam palīdzot. Diezgan drīz ieradās ātrā palīdzība, policija, ugunsdzēsēji - apmēram pēc 20 minūtēm. Nopietni cietušo nav, ir cilvēki ar sasitumiem un vieglām traumām, viņi tika aizvesti uz slimnīcu. Daži pazaudēja personīgās mantas - tālruņus, cepures... Kādu laiku cilvēki pavadīja salā, tika atrasta aptieciņa, sniegta palīdzība. Apmēram pēc stundas, pusotras pēc pasažieriem atbrauca cits "Ecolines" autobuss, kas devās tālāk pa maršrutu. Gaidot autobusu, cilvēki sēdēja un sildījās policijas automobiļos."

Pagaidām nav skaidrs, kas izraisīja avāriju. "Ecolines" vadītājs Igaunijā Eliss Kovaļovs norāda, ka autobusu spēji sanesa pa labi. Apstākļi uz šosejas esot bijuši labi, taču ceļa malā esot bijis slidens ledus. Esot grūti pateikt, vai bija tehniskas problēmas - pēc autobusa vadītāja teiktā, tādas neesot novērotas, taču vēl tiks veikta policijas ekspertīze, piebilda Kovaļovs.

Viņš norādīja, ka autobusam veikta tehniskā apskate, kāda notiek pirms katra reisa, un tajā problēmas nav konstatētas.

Autobusa vadītājs nebija alkohola reibumā, informēja Igaunijas policija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu