Džeimss un Viljamsa "Asociated Press" vērtējumā atzīti par aizvadītās dekādes labākajiem sportistiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss un Serēna Viljamsa
Lebrons Džeimss un Serēna Viljamsa Foto: SIPA/AFP/Apollo kolāža

Par aizvadītās dekādes labāko vīriešu kārtas sportistu ziņu aģentūras "Asociated Press" (AP) vērtējumā atzīts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Lebrons Džeimss, savukārt sieviešu konkurencē šo godu izpelnījās leģendārā tenisiste Serēna Viljamsa.

Džeimss cīņā par balvu uzveica seškārtējo Amerikas futbola līgas (NFL) čempionu un četrkārtējos NFL izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju Tomu Breidiju. Līdz ar balvas saņemšanu, Lebrons pievienojies tādiem leģendāriem sportistiem kā Veins Greckis, Taigers Vuds un Arnolds Palmers.

Trešais šajā balsojumā bija viens no pasaules ātrākajiem cilvēkiem Useins Bolts, bet uzreiz aiz viņa sekoja labi zināmais futbolists Lionels Mesi. Tikmēr godpilno piekto pozīciju ieguva 28 olimpisko medaļu īpašnieks Maikls Felpss.

"Savai dzīvei pievienoju vēl desmit gadus, kuros esmu daudz iemācījies, mainījies, piedzīvojis labo, slikto, kā arī palicis gudrāks. No visām šīm pieredzēm es kļuvu par personu, kura vēlas mācīties un kļūt vēl labāka," gandarīts par iegūto balvu bija Džeimss. "Pirms desmit gadiem man bija 25, bet drīz es jau svinēšu 35.dzimšanas dienu. Šobrīd esmu sasniedzis to posmu dzīvē, kurā saprotu, ko patiesi vēlos."

Džeimss karjeras laikā NBA finālā spēlējis astoņas reizes, trijās no tām trofeju ceļot virs savas galvas. Spēlētājs arī atvēra savu skolu, kurā izglītību var iegūt bērni, kuriem dzīvē iepriekš nav paveicies. Tāpat viņš šajā dekādē apprecēja savu vidusskolas mīlestību un aizvadītajā naktī kļuva par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kuram izdevies iekrāt 9000 atlēkušās bumbas un tikpat rezultatīvas piespēles.

Pieredzējušajam basketbolistam ir visas iespējas kļūt par visu laiku rezultatīvāko spēlētāju NBA, jo pēdējos desmit gados viņš rezultatīvāko spēlētāju sarakstā no 124.vietas ielauzies jau pirmajā četriniekā un drīzumā varētu apsteigt trešajā pozīcijā esošo Kobi Braientu. Rezultatīvākais ar 1560 punktiem ir Karims Abduls-Džabars, bet Džeimss atpaliek vien par 330 punktiem.

"Es melotu, ja teiktu, ka neredzu Karima skaitļus. Necenšos sev iestāstīt, cik spēlēs man ir jāgūst konkrēts punktu skaits, lai pārspētu šo rekordu... Nekad savā karjerā neesmu to darījis. Šādām lietām ļauju ritēt savu gaitu," teica Džeimss. "Notiks kam jānotiek, taču šos skaitļus es redzu."

Dienu pirms balvu saņēma Džeimss par aizvadītās dekādes labāko sportisti tika atzīta tenisiste Viljamsa.

Balsojumā otro vietu ieguva vingrotāja Simona Bailsa, kura 2019.gadā tika atzīta par AP gada sportisti, bet trešajā pozīcijā bija peldētāja Keitija Ledeki. Ceturto vietu ieņēma leģendārā kalnu slēpotāja Lindsija Vona un Mikaēla Šifrina.

Viljamsa karjeras laikā izcīnījusi 23 "Grand Slam" titulus, bet pirmās raketes godā viņai vienu brīdi izdevās pabūt trīs ar pusi gadus no vietas. Tik daudz augstākās raudzes titulus tenisa vēsturē nav izcīnījis neviens sportists.

ASV sportiste kopumā piedalījusies 33 "Grand Slam" turnīros, finālā spēlējot 19 no tiem. 

Leģendārā tenisiste AP vērtējumā piecas reizes arī saņēmusi gada sportistes balvu, to paveicot 2002., 2009., 2013., 2015. un 2018.gadā.

Tāpat Viljamsa 2017.gadā pasaulē laida savu pirmdzimto, bet pēc tam četras reizes spējot sasniegt "Grand Slam" finālu. Augstākās raudzes turnīru finālos viņa spēlējusi jau kopš 2007.gada. Viņas rēķinā ir arī zelta medaļas vienspēlē un dubultspēlēs 2012.gada Olimpiādē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu