Pāvests Francisks aicina cilvēkus pie vakariņu galdiem nolikt telefonus malā un vairāk sarunāties (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Svētdien, 29. decembrī, Svētā Pētera laukumā, Pāvests Francisks aicināja cilvēkus pie saviem vakariņu galdiem nolikt malā viedierīces un vairāk sarunāties savā starpā, ziņo raidsabiedrība BBC. 

Pāvests minēja Jēzu, svēto Mariju un Jozefu kā piemērus, sakot, ka viņi "lūdzās un komunicēja savā starpā". 

"Mums ir jāatgriežas pie savstarpējas komunikācijas mūsu ģimenēs."

Pats pāvests ir aktīvs sociālo tīklu lietotājs, un bieži ļauj svētceļniekiem uzņemt selfijus ar viņu. Sociālajā tīklā "Twitter" viņam ir vairāk nekā 18 miljoni sekotāju. 

"Es sev jautāju, vai jūs savās ģimenēs zināt, kā sarunāties savā starpā, vai arī jūs esat kā tie bērni, kuri pie galda visu laiku sarakstās telefonā [...] tad ir klusums kā misē, bet viņi nesarunājas," pāvests stāstīja. 

"Tēvi, vecāki, bērni, vecvecāki, brāļi un māsas, uzņemieties šo uzdevumu šodien, Svētās Ģimenes dienā," viņš mudināja. 

Foto: Reuters/ScanPix

Šī nav pirmā reize, kad pāvests saviem sekotājiem ir norādījis uz to, ka viņi pārāk daudz laika pavada "pielīmēti" pie savām viedierīcēm mises laikā. 

2017. gadā pāvests stāstīja, ka ceremonijas laikā vadošais priesteris sakot vārdus "paceliet savas sirdis". Viņš nesakot "paceliet savus viedtālruņus, lai uzņemtu fotogrāfijas", pāvests norādīja. "Tas ir ļoti nesmuki."

"Man paliek bēdīgi, kad es ,svinot svēto misi šeit, vai arī iekšā bazilikā, redzu ļoti daudzus telefonus paceltus augšā. To dara ne jau tikai ticīgie, bet arī priesteri un mācītāji."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu