Ventspilī bažas par svētku salūta atcelšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
18. Novembra salūts
18. Novembra salūts Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Lai arī pēdējos četrus gadus Ventspilī gadu mijā sniegu iemainījis lietus un vēja brāzmas, kas ievieš savas korekcijas arī plānotajās svētku aktivitātēs, pašlaik prognozes liecina, ka šogad Jaungada uguņošana nebūs jāatceļ, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa.

Saskaņā ar laika prognozēm arī 2020. gada sagaidīšana solās būt vējaina, 31. decembrī dienas laikā vēja ātrumam sasniedzot 10-12 metrus sekundē (m/s), tomēr vakarā vējš pakāpeniski mazināsies. Pārvaldei pašlaik pieejamā laika prognoze liecina, ka laikā, kad tiek plānota uguņošana - naktī uz 1. janvāri plkst. 0.33.44, vēja ātrums varētu būt 6-8 m/s, kas ir pieļaujams, lai saskaņā ar Pirotehnisko izstrādājumu aprites likumu svētku uguņošana varētu notikt.

"Arī vēja virziens solās būt uz ziemeļrietumiem, kas ir labvēlīgs, jo pūtīs virzienā uz Reņķa dārzu, prom no skatītājiem, kas pulcēsies Lielajā laukumā. 31. decembrī tiks sniegta jaunākā informācija par aktuālākajām laika prognozēm," skaidroja Znotiņa.

Ventspilī Jaunais gads tradicionāli tiks sagaidīts pilsētas Lielajā laukumā. No plkst. 23.30 koncertu sniegs mūziķis Ivo Fomins ar pavadošo grupu, savukārt plkst. 00.33.44, kad jaunais gads iestājas pēc Ventspils laika, paredzēta svētku uguņošana.

Znotiņa atgādināja, ka drošības nolūkos 2018. gada nogalē uguņošana stiprā vēja dēļ tika atcelta, vēja ātrumam sasniedzot 14-15 m/s. Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka arī Liepājā pērn gadu mijā paredzētā Jaungada uguņošana spēcīgā vēja dēļ tika atcelta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu