Kanāda pirmā iekļūst Špenglera kausa finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Kanādas izlase pirmdien Davosā notiekošajā Špenglera kausā izcīnīja drošu uzvaru pusfināla spēlē, kā pirmā iekļūstot finālā.

Kanādas izlase ar 6:0 (2:0, 1:0, 3:0) uzvarēja Turku TPS no Somijas.

Vairākumu mača piektajā minūtē realizēja Kevins Klārks, bet līdz perioda beigām Polam Postmam izdevās panākt jau divu vārtu pārsvaru. Otrās trešdaļas 14.minūtē Toma Andersona un Ivara Punnenova komandas biedrs Kriss Didomenico guva Kanādas izlases trešos vārtus, bet noslēdzošajās 20 minūtēs vēl pa reizei ripu vārtu tīklā raidīja Ēriks Fails, Kriss Verstīgs un Klārks.

TPS iepriekš ceturtdaļfinālā ar 3:1 uzvarēja mājinieci "Davos", bet Kanāda pusfinālā iekļuva automātiski, jo izcīnīja uzvaru grupu turnīrā.

Pirmdienas otrā pusfināla mačā tiksies Gunta Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" no Čehijas un "Ambri-Piotta" no Šveices.

Vecgada vakarā tiks noskaidrota turnīra uzvarētāja.

Galviņa pārstāvētā "Ocelārži" turnīra pirmajā mačā ar 1:4 zaudēja Kanādas izlasei, bet turpinājumā ar šādu pašu rezultātu uzveica "Davos". Savukārt ceturtdaļfinālā Čehijas vienība ar 3:2 uzvarēja Ufas "Salavat Julajev".

Pagājušosezon "Ocelārži" arī piedalījās Špenglera kausa izcīņā, kur apakšgrupā cieta divus zaudējumus un ceturtdaļfinālā ar 1:3 piekāpās "Davos" vienībai. Špenglera kausā triumfēja Somijas hokeja komanda Kuopio "KalPa".

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs, kas šosezon notiek jau 93.reizi. "Davos" un Kanādas izlase prestižajā turnīrā uzvarējušas 15 reizes, kas ir turnīra rekords, bet aiz tām seko septiņas reizes uzvarējusī Čehijas vienība Prāgas LTC, kas beidza pastāvēt jau 1949.gadā.

2013.gadā par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas "Servette" vienību no Šveices. Savukārt 2015. un 2016.gadā finālā spēlēja Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Šveices vienība "Lugano", abas reizes piekāpjoties Kanādas izlasei.

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šajā turnīrā piedalījās 2011. un 2017.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu