Ankipāns: Spēle bija ļoti nervoza

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: Kaspars Volonts, www.dinamoriga.eu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" šīs sezonas lielākā problēma ir lielais traumēto spēlētāju skaits, kā rezultātā sastāvā jāiekļauj vairāki gados jauni hokejisti, pēc uzvarētā mača preses konferencē teica galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Rīgas "Dinamo" pirmdien savā šī gada pēdējā spēlē izcīnīja "sauso" uzvaru, pārtraucot deviņu zaudēto spēļu sēriju. "Dinamo" viesos ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Minskas "Dinamo", kurai tas bija jau 12.zaudējums pēc kārtas. 

Rīgas komandā vārtus iemeta Roberts Mamčičs un Kārters Eštons.

Ankipāns pēc spēles uzsvēra, ka abas komandas demonstrējušas ļoti līdzīgu spēli.

"Spēle bija ļoti nervoza. Domāju, ka abas komandas bija spēkos līdzīgas," norādīja Ankipāns. "Ar savas komandas iepriekšējo spēli bijām apmierināti, lai arī punktus neizdevās izcīnīt. Šodien nospēlējām disciplinētāk un realizējām savas iespējas. Tāpat abi vārtsargi nospēlēja lieliski, vairākkārt glābjot komandu svarīgos brīžos. Dosimies mājup ar labu garastāvokli."

Līdzīgās domās bija arī Minskas kluba stūrmanis Kreigs Vūdkrofts, kurš savos komentāros nevairījās lietot abstraktus izteicienus.

"Manuprāt, pirmais periods nedaudz izskatījās pēc šaha spēles. Bija nepieciešams laiks, lai spēle iegūtu tempu, jo sākotnēji abas vienības demonstrēja piesardzīgu hokeju," dueli raksturoja Vūdkrofts. "Zaudētie vārti pirmā perioda beigās mūsu kuģim laupīja vēju. Dodoties pārtraukumā pie neizšķirta rezultāta, sajūtas būtu pavisam citādākas."

"Kopumā demonstrējām labu aizsardzību, bet otrajā periodā nespējām izmantot savas iespējas. Savukārt trešajā periodā mums vairāki metieni bija no perimetra, bet tiklīdz sākām uzbrukt caur centru, radās vairākas labas vārtu gūšanas iespējas."

Speciālists diezgan tieši norādīja, ka ar spēli nav apmierināts, jo daži no spēlētājiem neieguldot maksimālu darbu.

"Esmu vīlies par rezultātu. Kā esmu minējis iepriekš, šajā līgā uzvaras ir jānopelna, tāpēc visiem puišiem jābūt gataviem uz pilnu atdevi," skarbs pret savu komandu bija galvenais treneris.

Tikmēr Ankipāns norādīja, ka abu komandu duelis, KHL čempionātā jau uzskatāms par pilnvērtīgu derbiju.

"Nav noslēpums, ka cīņa starp šīm abām komandām uzskatāma par derbiju. Spēles starp Latviju un Baltkrieviju vienmēr ir citādas," uzsvēra treneris. "Kā jau minēju - abas vienības ir spēkos līdzīgas, tāpēc šodienas uzvara bija ļoti svarīga."

Panākums pirmdienas mačā bija svarīgs ne vien ar to, ka gadu izdosies noslēgt uz pozitīvas nots, šis panākums rīdziniekiem arī ļāva pārtraukt deviņu zaudēto spēļu sēriju.

"Protams, nav viegli [būt līgas lejasgalā], jo cerējām uz pilnīgi citu rezultātu - cīņu par izslēgšanas spēlēm kā tas notika pērn. Dzīvē lietas rit savu gaitu... Iespējams, nokļūdījāmies dažu spēlētāju izvēlē, taču mūsu lielākā šīs sezonas problēma ir daudzās traumas. Mums diemžēl nav lielu rezervju, tāpēc iesaistām jaunos hokejistus. Kopumā gan gribētos uz šo situāciju skatīties pozitīvi," optimismu saglabāja Ankipāns.

Rīgas komandai šī spēle beidzās ar dalītām sajūtām, jo beidzot pēc vairāk nekā mēneša sajusta uzvaras garša, bet traumēto spēlētāju pulkam pievienojās Aleksandrs Salāks, kurš otrā perioda beigās neveiksmīgi pagrieza kāju.

"Viņš guva traumu. 2.janvārī veiksim nepieciešamās pārbaudes. Ārsts pēc pirmās apskates pieļāva, ka viņš laukumā nebūs redzams divas līdz trīs nedēļas," cerības pilns bija Ankipāns, kurš nespēla, ka jauniegūtais Metjū Majone savu šīs sezonas debiju Rīgas komandā varētu piedzīvot 4.janvāra spēlē pret Nursultanas "Baris".

Latvijas komanda ar 29 punktiem 43 spēlēs ieņem pirmspēdējo vietu līgā, par punktu apsteidzot Baltkrievijas vienību, kam ir par vienu maču mazāk. Abas komandas ir vājākās līgā.

Rīgas "Dinamo" komandai Rietumu konferences pirmais astotnieks ir 18 punktu attālumā, līdz ar to iekļūšana Gagarina kausā ir tikai teorētiska.

Abas komandas KHL savā starpā spēkojušās 43 reizes, 22 uzvaras izcīnot rīdziniekiem. Oktobrī tika aizvadītas pirmās divas šīs sezonas savstarpējās spēles, kurās uzvarēja rīdzinieki - 3:2 Rīgā un 2:1 Minskā.

Rīgas hokejisti 4.janvārī uzsāks trīs mājas spēļu sēriju, kurā tiksies ar Nursultanas "Baris", Helsinku "Jokerit" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu