"Huawei" galvenā prioritāte - "izdzīvošana" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Huawei" logotips.
"Huawei" logotips. Foto: AFP / Scanpix

Ķīnas telekomunikāciju tehnoloģiju kompānija "Huawei" otrdien, 31. decembrī, atzina, ka tās galvenā prioritāte būs "izdzīvošana", pēc paziņojuma, ka ASV sankciju dēļ 2019. gada pārdošanas ieņēmumi būs mazāki par prognozētajiem.

"Huawei" lēš, ka tās pārdošanas ieņēmumi 2019. gadā sasniegs 850 miljardus juaņu (108,6 miljardus eiro), kas ir par apmēram 18% vairāk nekā 2018. gadā, bet ievērojami mazāk par sākotnēji prognozēto apjomu, paziņoja uzņēmuma vadītājs Ēriks Sju.

2018. gadā "Huawei" pārdošanas ieņēmumi bija pieauguši par 19,5%.

Jaungada vēstījumā darbiniekiem Sju paziņoja, ka ASV valdība īsteno "stratēģisku un ilgtermiņa" kampaņu pret šo uzņēmumu, kura radīs "izaicinošu vidi "Huawei" izdzīvošanai un uzplaukumam".

"Izdzīvošana būs mūsu pirmā prioritāte" 2020. gadā, sacīja Sju.

Viņš paziņoja, ka "Huawei" vajadzēs "pielikt visas pūles" savas mobilo pakalpojumu ekosistēmas attīstīšanai kā atbildei uz "Google" lietotnēm un pakalpojumiem, lai "nodrošinātu, ka mēs varam turpināt mūsu viedtālruņu pārdošanu ārvalstu tirgos".

Lai gan telekomunikāciju eksperti uzskata "Huawei" par globālu līderi 5G aprīkojuma ražošanā gan tehnoloģijas, gan cenas ziņā, kompānija ir sastapusies ar šķēršļiem un aizdomām no ASV un citu valstu puses tās tuvo attiecību ar Ķīnas valdību dēļ.

ASV izlūkdienestu vadītāji ir paziņojuši, ka šai kompānijai nevar uzticēties un ka tās aprīkojums ir drauds ASV nacionālajai drošībai. 

Vašingtona ir aizliegusi ASV uzņēmumiem pārdot aprīkojumu "Huawei", tādējādi nobloķējot kompānijas piekļuvi "Google" operētājsistēmai "Android".

Ņemot vērā izlūkdienestu brīdinājumus, vairāki Eiropas telekomunikāciju operatori ir nolēmuši atteikties no "'Huawei" tehnoloģijām savu 5G tīklu attīstībā. Arī Austrālija un Japāna ir spērušas soļus, lai izbeigtu vai ierobežotu sadarbību ar "Huawei" šajā jomā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu