Pakāpeniski slēgs "Dzintara" veikalus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kosmētikas ražotāja "Dzintars" logo.
Kosmētikas ražotāja "Dzintars" logo. Foto: Zane Bitere/LETA

Maksātnespējīgās kosmētikas ražotājas AS "Dzintars" veikali Latvijā pakāpeniski tiks slēgti, norādīja uzņēmuma pilnvarotais administrators Jānis Bērziņš.

Administrators informēja, ka pēdējie "Dzintara" veikali, kas turpinās darbu visilgāk, būs veikali Krišjāņa Barona ielā 78, Audēju ielā 9 un Mālu ielā 30. Bērziņš skaidroja, ka "Dzintaram" nepieder veikali ārvalstīs.

Tāpat Bērziņš norādīja, ka "Dzintara" kreditoru sapulci pašlaik nav plānots sasaukt. Tas tiks darīts tikai tad, ja būs nepieciešams izskatīt jautājumus, kas ir kreditoru sapulces kompetencē, bet pašlaik šādi jautājumi nav konstatēti.

Bērziņš piebilda, ka patlaban jau ir zināma aptuvenā "Dzintara" kreditoru prasījumu summa, bet precīza kreditoru prasījumu kopsumma būs zināma mirklī, kad saskaņā ar Maksātnespējas likumu kreditori vairs nevarēs iesniegt savus prasījumus.

"Dzintara" darbinieku skaits tiks samazināts pakāpeniski, vienlaicīgi nodrošinot maksātnespējīgās sabiedrības aktīvu saglabāšanu, skaidroja Bērziņš. Uzņēmuma aktīvi tiks atsavināti Maksātnespējas likumā noteiktajā kārtībā. 

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa 12. novembrī pasludināja kosmētikas ražotāju AS "Dzintars" par maksātnespējīgu un par maksātnespējas procesa administratoru iecēla Jāni Ozoliņu.

Maksātnespējas process ierosināts, pamatojoties uz maksātnespējas administratora Mareka Dika pieteikumu, vienlaikus izbeidzot tiesiskās aizsardzības procesu, jo konstatēts, ka "Dzintars" ilgāk nekā 30 dienas nepildīja ar kreditoriem saskaņoto tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu 2019. gada 25. aprīļa redakcijā un tiesai netika iesniegti kreditoru vairākuma akceptēti un saskaņoti plāna grozījumi.

Līdz ar to tiesa konstatēja Maksātnespējas likuma 57. panta pirmās daļas 8. punktā paredzēto maksātnespējas procesa pazīmi un atzina, ka ir pamats pasludināt "Dzintars" juridiskās personas maksātnespējas procesu.

"Dzintara" nodrošināto kreditoru kopējais prasījums pērn bija 4 500 987 eiro, nenodrošināto kreditoru kopējais prasījums ir 6 961 368 eiro, pavisam kopā 11 462 355 eiro.

"Dzintars" 2017. gadā strādāja ar 6,284 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 1,766 miljonu eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija. 2018. gada pārskats vēl nav iesniegts. VID administrētais nodokļu parāds uz 2019. gada 7. oktobri bija 6 730 253 eiro.

"Dzintars" ir parfimērijas un biokosmētikas izstrādātājs un ražotājs, un tā produktu klāstā ir vairāk nekā 1000 veidu kosmētikas, parfimērijas produktu, kā arī dekoratīvās kosmētikas izstrādājumu. Kompānija ir reģistrēta 1991. gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,817 miljoni eiro.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 2016. gada 17. oktobrī ierosināja "Dzintara" tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Uzņēmuma pārstāvji skaidroja, ka divas krīzes, no kurām viena bija 2008. gadā, bet otra 2014. gadā, veicinājušas "Dzintara" tradicionālo tirgu samazināšanos, pārdošanas apmēru kritumu un apgrozāmo līdzekļu trūkumu. Tādējādi uzņēmumam uzkrājušies parādi.

"Dzintara" patiesais labuma guvējs un valdes priekšsēdētājs ir Iļja Gerčikovs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu