Skeletonists Pārsons, kurš Phjončhanā bez medaļas atstāja Martinu Dukuru, paziņojis par karjeras beigām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Doms Pārsons Phjončhanā.
Doms Pārsons Phjončhanā. Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas pirmais olimpiskais medaļnieks skeletonā 70 gadu laikā Doms Pārsons beidzis sportista karjeru, nedēļas nogalē paziņoja Lielbritānijas Bobsleja un skeletona asociācija.

Pārsons Phjončhanā kļuva par pirmo Lielbritānijas sportistu, kas izcīnījis medaļu 2018. gada olimpiskajās spēlēs. Spēlēs viņš ieguva bronzu pēdējā braucienā, par 0,11 sekundēm apsteidzot Latvijas labāko skeletonistu Martinu Dukuru.

"Cik sapratu, pēc gada izlaišanas rezultāti un sajūtas galīgi nebija tādi, kādus viņš vēlējās. Tāpēc izlēma beigt sportot," par bijušā konkurenta sportista karjeras beigām bija informēts arī pasaules čempions Martins Dukurs.

"Būdams olimpiskais medaļnieks, savus mērķus viņš kaldināja tikai virsotnē, un bija sāpīgi, ka rezultāti neatbilda plānotajam. Vairāk ar viņu Tomass [Dukurs] parunāja Leikplesidā. Atvadoties Tomass teica, ka tiekamies atkal Eiropā, bet Pārsons bijis diezgan skeptisks. Kā cilvēks un sportists viņš ir patīkams un cienījams konkurents."

"Viņš savu izdarīja," par rokādi pēdējā braucienā Phjončhanā, ar kuru brits bez medaļas atstāja Martinu, saka Dukurs, kurš jau atrodas Vācijā, kur nedēļas otrajā pusē jāstartē gada pirmajā Pasaules kausa posmā Vinterbergas trasē.

"Viņš bija varbūt ne noteicošais motivētājs, taču viens no - noteikti, lai es turpinātu braukt arī pēc 2018. gada olimpiskajām spēlēm, jo viņš ar 22. starta laiku finišēja labāko trijniekā. Viņš apliecināja, cik liela nozīme ir tehnikai, un motivēja vairāk pievērsties tai. Pašam motivācija? Kad nebūs, tad nebraukšu. Pagaidām netrūkst."

Vinterbergā Martins Dukurs brauks ar jauno skeletonu, kas tapis Leikplesidas sacensību laikā un pēc tām. Siguldā jau veikti četri izmēģinājuma braucieni.

"Mēģināšu arī pilnīgi jaunas slieces. Secinājumi noteikti būs," darāmā lauciņu šajā Pasaules kausa posmā iezīmē seškārtējais pasaules čempions.

Savukārt Pārsonam uz Phjončhanas goda pjedestāla vēlāk pievienojās arī Lizija Jarnolda un Lora Dīsa sieviešu sacensībās.

"Esmu laimīgs, ka izdevās pārvarēt šķēršļus, lai sasniegtu savas karjeras virsotni, taču līdz ar to dzisa vēlme tiekties pēc perfekcijas," lēmumu beigt karjeru sarunā ar BBC komentēja sportists.

Pēc spēlēm Dienvidkorejā Pārsons sezonu izlaida, lai iegūtu doktora grādu mehāniskajā inženierijā Bātas Universitātē, taču pirms šīs sezonas pievienojās komandai un startēja divos pirmajos Pasaules kausa sezonas posmos Amerikas kontinentā.

"Pārsonam ir bijusi superīga skeletonista karjera, un viņu ilgi atcerēsies olimpiskā sasniegumu dēļ," teica britu skeletona izlases pārstāve Natālija Danmena. "Braucējs ir bijis mūsu izlases galvenā sastāvdaļa ilgu laiku, un dabiski, ka mēs esam apbēdināti, redzot viņu atvadoties no sportista karjeras, jo iepriekš bijām runājuši par to, ka viņš mēģinās atkārtot medaļas izcīnīšanu 2022. gadā Pekinā. Tai pašā laikā mēs saprotam viņa lēmumu un vēlmi doties atpūtā tieši tagad. Viņš ir kļuvis par doktoru, ne tik sen apprecējies. Tāpēc viņam ir priekšā lieliski brīži arī ārpus ledus trases. Mēs vēlam viņam visu labāko turpmākajā dzīvē un pateicamies par ilgstošo devumu mūsu sporta veidam."

Šīs sezonas pirmajos divos posmos ASV trasē Leikplesidā sportists finišēja 13. un 17. vietā.

Viņa vietu nākamajos divos Pasaules kausa posmos Vācijas trasē Vinterbergā un Laplaņā Francijā ieņems 2018. gada olimpisko spēļu komandasbiedrs Džerijs Raiss. Phjončhanā viņš ierindojās 10.vietā un tagad komandā pievienosies Markusam Vaijatam un Kreigam Tompsonam.

Iepriekš agrākais 400 metru skrējējs plānoja startēt līdz 2022. gada olimpiskajām spēlēm Pekinā. Starptautiskajos mačos pirmoreiz 32 gadus vecais Parsons piedalījās 2008. gadā, kopš tā laika piedaloties divās olimpiskajās spēlēs un četros pasaules čempionātos. Pirmajās spēlēs 2014. gadā Sočos viņš ierindojās 10. vietā, bet 2013./2014.gada Pasaules kausa sezonu Kalgari viņš uzsāka ar izcīnītu bronzas medaļu.

Pasaules kausa sezonas kopvērtējumā Lielbritānijas skeletonists visaugstāk bija 2014./2015. un 2015./2016. gada sezonā, kad ierindojās piektajā vietā, bet augstākā vieta pasaules meistarsacīkstēs ir septītā 2015. gadā Vinterbergā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu