Merzļikins: Beidzot šī uzvara atnāca

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins atvaira Floridas "Panthers" spēlētāja metienu.
Elvis Merzļikins atvaira Floridas "Panthers" spēlētāja metienu. Foto: AP/Scanpix

Pēc otrdien izcīnītās pirmās uzvaras savā Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā vārtsargs Elvis Merzļikins medijiem pauda gandarījumu un prieku, ka šis vezums beidzot novēlies no pleciem.

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" otrdien savā laukumā ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) pārspēja Floridas "Panthers", kuras vārtos bija bijušais mājinieku vārtsargs Sergejs Bobrovskis.

Merzļikins līdz šim bija zaudējis visas desmit spēles, kurās bija stājies vārtos jau no cīņas sākuma. Pirmo uzvaru viņš beidzot izcīnīja "Blue Jackets" arēnā.

"Man vajadzēja desmit spēļu, lai to paveiktu. Beidzot pirmā uzvara atnāca! Esmu neizsakāmi pateicīgs komandas biedriem, kuri pat pie rezultāta 4:1 metās ceļā ripām, lai palīdzētu man izcīnīt šo uzvaru. Viņi zināja, cik man tas ir svarīgi," vaļsirdīgi medijiem pēc mača pauda Merzļikins.

Uzreiz pēc izcīnītās uzvaras Merzļikins apskāva komandas biedrus, ielecot rokās komandas kapteinim Nikam Foliņo. 

Latvijas vārtsargs arī atzina, ka juta lielāku spiedienu uz sevi, uzsākot spēli Kolumbusas kluba arēnā, savu skatītāju priekšā.

Pagaidām aizvadītajos 11 NHL mačos Merzļikins vidēji zaudējis 3,14 vārtu un atvairījis 90% pretinieku metienu.

"Blue Jackets" ar 44 punktiem 40 spēlēs ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, bet "Panthers" ar 45 punktiem 39 cīņās ir pozīciju augstāk.

Kolumbusas vienība nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad viesosies pie Stenlija kausa finālistes Bostonas "Bruins". 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu