Bikšem 66.vieta "Tour de Ski" iedzīšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas distanču slēpotājs Indulis Bikše trešdien Itālijā ieņēma 66.vietu "Tour de Ski" iedzīšanas sacensībās, kamēr uzvaras svinēja krievs Aleksandrs Boļšunovs un norvēģiete Ingvilda Estberga.

Vīriem 15 kilometru klasiskā stila distancē Boļšunova finiša laiks bija 38 minūtes un 14,9 sekundes. Boļšunovs izšķirošo atrāvien veica ap 8,5 kilometru atzīmi.

Otrais bija viņa tautietis Sergejs Ustjugovs, kurš zaudēja 13,7 sekundes, bet trešo vietu ieņēma soms Īvo Niskanens, kurš bija 24,8 sekundes lēnāks.

Bikše startēja pēdējā grupā ar atpalicējiem, uzvarētājam zaudējot sešas minūtes un 39,4 sekundes, kas deva 66.vietu 71 slēpotāja konkurencē. Viņa distances laiks - 41 minūte un 26,3 sekundes - bija 66. ātrākais, latvietim nopelnot 120,57 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus. 

Tūres kopvērtējumā līderis ir Boļšunovs, kurš par 16 sekundēm apsteidz Ustjugovu un vēl par desmit sekundēm - norvēģi Juhanesu Klēbo, kurš otrdien bija desmitais. Bikše zaudē deviņas minūtes un četras sekundes, ieņemdams 67.vietu.

Sievietēm desmit kilometros Estberga finišēja pēc 26 minūtēm un 51,5 sekundēm, tautieti Terēzu Juheugu pārspēdama par nieka 0,4 sekundēm.

Tāpat sīva cīņa bija par trešo vietu, fotofinišā Norvēģijas goda pjedestālu nodrošinot Heidi Vengai. Viņa uzvarētājai zaudēja 27,2 sekundes, bet ceturtā vietā palikusī krieviete Natālija Ņeprjajeva bija 0,1 sekundi lēnāka.

Līdere kopvērtējumā ir Juheuga, kura par 22 sekundēm apsteidz Estberg un Ņeprjajevu.

Pirmajos trīs posmos startēja Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka, kur pēc otrdienas posma plānoti neturpināja tūri. Pēc trīs posmiem Eiduka kopvērtējumā bija 43.vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem līderis ar 656 punktiem ir Klēbo, otro vietu ar 552 punktiem ieņem Boļšunovs, bet trešais ar 495 punktiem ir norvēģis Ēmils Īvešens.

Dāmām līdere ar 695 punktiem ir Juheuga, otro vietu ar 536 punktiem ieņem Venga, bet trešā ar 437 punktiem ir amerikāniete Džesika Diginsa.

Piektdien sportisti sacentīsies distancē ar kopēju startu, sestdien būs sprints, bet svētdien "Tour de Ski" sacensību seriāls noslēgsies ar deviņu kilometru iedzīšanas posmu, kurā pēdējie trīs kilometri būs jāveic pret kalnu pa kalnu slēpošanas trasi.

Bikše "Tour de Ski" startē jau ceturto reizi, kurš savā pirmajā tūrē 2017.gada janvārī sasniedzot vēsturisko panākumu un pēdējā posmā pret kalnu iegūstot 27.vietu, par to nopelnīdams Latvijai pirmos punktus Pasaules kausa kopvērtējumā.

"Tour de Ski" noslēgsies svētdien. Šajā sezonā tūres balvu fonds ir 560 000 Šveices franku jeb aptuveni 515 000 eiro.

Iepriekšējā sezonā prestižajā seriālā uzvarēja norvēģi Juhaness Klēbo un Ingvilda Estberga.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu