Saeimas ēkas konstrukciju nestspēja neatbilst Būvniecības likuma normām (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas ēka.
Saeimas ēka. Foto: Edijs Pālens/LETA

Būvatzinumā secināts, ka Saeimas ēkas konstrukciju nestspēja atsevišķās vietās neatbilst Būvniecības likuma normām, ziņo raidījums "TV3 Ziņas".

Saeimas namam ir vairāk nekā 150 gadu. 

Būtisks ēkas Jēkaba ielā 11 kapitālais remonts veikts pirms četrdesmit gadiem, taču pat tad – ne visā namā un ne visām konstrukcijām. Jau septembrī – pēc ēkas apsekošanas – atsevišķu telpu izmantošana Saeimā tika ierobežota. Tolaik arī tika pasūtīta padziļināta būvkonstrukciju izpēte. Tagad atzinums saņemts.

"Konstrukciju stāvoklis atsevišķas telpās neatbilst normatīvo aktu prasībām, un šīs telpas turpmāk nevarēs izmantot. Tās ir jāslēdz," norādīja Saeimas sabiedrisko attiecību biroja vadītājs Juris Vīgulis.

Pamatā runa esot par Saeimas galvenā nama ceturtā stāva telpām. Atsevišķas no tām esot iespējams atslogot, izņemot no tām masīvos skapjus, arhīva materiālus un citas lietas. Tālāk vajadzēs izstrādāt būvprojektu koka konstrukciju stiprināšanai starpstāvu pārsegumos.

"Saeimas administrācija patlaban detalizēti iepazīstas ar to, kas teikts šajā atzinumā. Tas ir nopietns dokuments. Pēc tam administrācija nāks klajā ar ar veicamajiem darbiem un to, kā, iespējams, jāpārkārto Saeimas ikdienas darbs," informēja Vīgulis. 

Cik remontdarbi varētu izmaksāt, pagaidām nav zināms.

Video: Raidījuma "TV3 Ziņas" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu