Ko darīt ar veco Ziemassvētku eglīti (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Wikimedia Commons

Šis jautājums ik gadu pēc jaunā gada daudziem iedzīvotājiem ir aktuāls. Rīgas domes Vides pārvalde skaidro, ko darīt ar vecajām Ziemassvētku eglītēm, ceturtdien, 2. janvārī, vēsta TV3 ziņas.

Apsaimniekotāji parasti mudina egles nolikt vienkopus, lai tās centralizēti savāktu. Tāpat drīkst egli sadalīt gabalos un izmest kopējā atkritumu konteinerā, bet nekādā gadījumā nevajadzētu mest ārā pa logu.

Ik gadu mikrorajonos pēc svētkiem mētājas apbirušās eglītes. Šogad gan postažu vēl nemana, iespējams, cilvēki kļuvuši apzinīgāki, vai arī skujas vēl nav nobirušas. Turklāt arvien modernāk ir izmantot egles podiņos.

"Mēs jau kuru gadu pērkam eglīti podiņā. Šogad esam nopirkuši ļoti maziņu, esam izlēmuši, ka pārstādīsim, un mums tā pati eglīte kalpos ilgi," raidījumam stāstīja Purvciema iedzīvotāja Māra. 

Rīgas domes Vides pārvalde raidījumam skaidro, ka iedzīvotājiem jāsazinās ar mājas vecāko vai apsaimniekotāju, jo parasti nolietotās egles savācot centralizēti.

Egļu utilizēšana ir bezmaksas, taču, ja Ziemassvētku kociņš dzīvoklī noturēts līdz februārim, tad gan legāla atbrīvošanās no eglītes var izrādīties maksas pakalpojums, brīdina Rīgas domes Vides pārvaldes vadītāja Evija Piņķe.

Video: Raidījuma "TV3 Ziņas" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu