Rīdziniekus neapmierina izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki sabiedriskā transporta pieturvietā.
Cilvēki sabiedriskā transporta pieturvietā. Foto: Maija Zara/LETA

Daudzos rīdziniekus pamatīgu sašutumu izraisījušas nesen ieviestās izmaiņas sabiedriskā transporta maršrutos, ceturtdien, 2. janvārī, vēstīja "TV3 Ziņas".

"Rīgas satiksmē apgalvo, ka 40. autobusa aizvietošana ar trolejbusu paildzinās braukšanu par sešām minūtēm. Taču rīdzinieki uzskata, kavēšanās būs vēl ilgāka - par 15 vai 20 minūtēm.

Maršrutā Jugla-Ziepniekkalns trolejbuss tagad izmetīs līkumu pa citām ielām, apstāsies deviņās papildu pieturvietās, kā arī Mūkusalas apli, kur bieži novērojami sastrēgumi, lai gan iepriekš 40. autobuss to apbrauca.

Izmaiņas maršrutā "Rīgas satiksme" veikusi, lai pasažieri piekļūtu tirdzniecības vietām ap Mūkusalas apli un Lucavsalas atpūtas zonai, tomēr "TV3 Ziņu" uzrunātājiem iedzīvotājiem tas ir mazsvarīgi, jo primārais esot pēc iespējas ātrāk nokļūt centrā un mājās.

"Viņš iet tur riņķī. Ja tas trolejbuss ietu taisni, kā 40., tad vēl nekas, bet iet jau pa Graudu ielu, tur tagad būs sastrēgumi," sacīja Ziepniekkalna iedzīvotāja Skaidrīte.

"Nezinu, kāpēc mūs tā nosodīja, Ziepniekkalnam atņēma autobusu. Mēs esam ļoti sašauti," savu sašutumu raidījumam pauda Ziepniekkalna iedzīvotāja Irēna. "Tas ir kaitējums, nu pilnīgs kaitējums. No kurienes tas nāca, kāpēc nāca, kā zibens no skaidrām debesīm - babāc. Bet ko iedzīvotājiem"

Pieturvietās ir izvietoti paziņojumi par maršruta izmaiņām, tomēr brīdināt pasažierus esot vajadzējis vairākus mēnešus iepriekš, jo izmaiņas skarot lielu skaitu iedzīvotāju.

"Ir invalīdi, pensionāri, kuriem ir jātiek uz procedūrām, bet nostādīt vienkārši fakta priekšā vienas nakts laikā, tā ir demokrātijas pārkāpšana," "TV3 Ziņām" pauda Ziepniekkalna iedzīvotāja Inga.

"Rīgas satiksmē" raidījumam paskaidroja, ka lēmumu 40. autobusu nomainīt no dīzeļa transportlīdzekļa pret trolejbusu veicinājušas rūpes par gaisa kvalitāti. Biedrībā "Pilsēta cilvēkiem" gan uzskata, ka tiks panākts tieši pretējs efekts.

"Rezultāts būs tāds, ka, iespējams, vairāk Ziepniekkalna iedzīvotāju izvēlēsies braukt ar privāto auto nekā sēdēt sastrēgumā trolejbusā." raidījumam pauda "Pilsēta cilvēkiem" valdes priekšsēdētājs Māris Jonovs. 

"Tagad ļoti daudzi tūkstoši cilvēku to ikdienā jutīs, un, manuprāt, to nevajadzēja nodarīt rīdziniekiem. Tas dīzeļa autobuss būtu bijis labāks nekā privāta automašīna." 

"Rīgas satiksmē" arī skaidroja, ka Ziepniekkalna iedzīvotāju sāktā parakstu vākšana esot bezjēdzīga, jo maršrutā Jugla-Ziepniekkalns vairs autobusu neatjaunošot.

"Šīs izmaiņas ir stājušās spēkā, un šīs izmaiņas netiks atceltas," "TV3 Ziņām" norādīja "Rīgas sariksmes" pārstāve Baiba Bartaševiča.

Ziemassvētku laikā "Rīgas satiksme" arī atcēlusi atlaides un bezmaksas braucienus visām sociālajām grupām trijos mikroautobusu maršrutos. Tie pārveidoti par komerciālajiem ekspresbusiem, kuros atvieglojumi nedarbojas. Uzņēmums tādējādi gadā ietaupīšot 1,7 miljonus eiro.

"Ieviešot šīs izmaiņas, mēs skatījāmies, lai turpmāk paralēli turpinātu kursēt gan autobuss, trolejbuss, gan tramvajs, kur šīs atlaides arī darbojas," raidījumam sacīja Bartaševiča.

Šādā veidā atlaides "nogrieztas" Pārdaugavas iedzīvotājiem, bet nav zināms, kad šādas izmaiņas mikroautobusu satiksmē skars arī Pļavniekus un Purvciemu.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu