Latviešu uzbrucējiem mainīgas sekmes NHL

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja uzbrucēju Zemgus Girgensona, Rūdolfa Balcera un Teodora Bļugera pārstāvētajām komandām naktī uz piektdienu (pēc Latvijas laika) bija dažādi rezultāti Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačos. 

Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:2, 0:0, 1:0, 1:0) papildlaikā pārspēja Edmontonas "Oilers", pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Latvijas hokejists laukumā pavadīja 16 minūtes un 25 sekundes (1:13 skaitliskajā mazākumā), izdarīja 4 metienus pa pretinieku vārtiem un izpildīja 2 spēka paņēmienus.

Girgensons spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Video: "Oilers" - "Sabres" spēles spilgtākie momenti

"Sabres" mača gaitā nonāca iedzinējos ar 0:2, taču pēc Kērtisa Lazāra un Sema Reinhārta precīzajiem metieniem izdevās panākt neizšķirtu.

Reinhārtam tie bija 100. vārti karjerā NHL regulārajā čempionātā.

Uzvaras vārtus papildlaikā guva "Sabres" uzbrukuma līderis Džeks Aikels, kurš realizēja soda metienu.

25 gadus vecais Girgensons šosezon NHL piedalījies 42 mačos, guvis 6 vārtus, veicis 4 rezultatīvas piespēles un sakrājis lietderības koeficientu +1.

Citā spēlē Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" mājās ar rezultātu 2:3 (1:2, 1:0, 0:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Sanhosē "Sharks".

"Penguins" piedzīvoja tikai 3. zaudējumu pēdējos 13 mačos.

Latvijas hokejists nospēlēja 17 minūtes un 24 sekundes (1:22 skaitliskajā mazākumā), veica 2 metienus pa pretinieku vārtiem un izpildīja 2 spēka paņēmienus, kā arī uzvarēja 10 no 19 iemetieniem.

Bļugers spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Video: "Sharks" - "Penguins" spēles spilgtākie momenti

"Penguins" labā abus vārtus guva Patriks Hornkvists, bet "Sharks" sastāvā pa reizei ar precīzu metienu izcēlās Tomāšs Hertls, Logans Kuturjē un uzvaras vārtu autors Brents Bērnss.

25 gadus vecais Bļugers šosezon 40 mačos guvis 5 vārtus, veicis 6 rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -1.

Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" mājās ar rezultātu 3:6 (2:1, 0:4, 1:1) piekāpās Floridas "Panthers", piedzīvojot 3. zaudējumu pēc kārtas.

Latvijas hokejistam šī bija šosezon pirmā spēle NHL. Balcers laukumā pavadīja 13 minūtes un 12 sekundes (2:02 skaitliskajā vairākumā).

Balcers izpildīja 1 metienu pa pretinieku vārtiem, taču spēli uzbrucējs noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Senators" labā vārtus guva Tailers Eniss, Kriss Tīrnijs un Konors Brauns, bet "Panthers" rindās Jevgēņijs Dadonovs guva 2 vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli.

Video: "Panthers" - "Senators" spēles spilgtākie momenti

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu