Vecgada vakarā Dobeles pusē kopīgas iedzeršanas laikā noslepkavots vīrietis (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vecgada vakarā Valsts policija saņēma izsaukumu no aculiecinieka uz kādu privātmāju Dobeles novadā, kur bija atrasts miris 74 gadus vecs vīrietis ar vairākām brūcēm galvā. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes likumsargi turpat notikuma vietā aizdomās par slepkavību aizturēja bojāgājušā vīrieša paziņu, ar ko viņš tovakar kopā lietojis alkoholu, portālu "Apollo" informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.

31. decembrī kāds vīrietis ar kustību traucējumiem pavadījis laiku savās mājās Dobeles novadā kopā ar diviem pazīstamiem vīriešiem. Trijotne pavadījusi laiku, lietojot alkoholiskos dzērienus.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka viens no viesiem uz laiku aizmidzis, bet, kad pamodies, ieraudzījis mājokļa saimnieku guļam uz grīdas bez dzīvības pazīmēm ar acīmredzamām vardarbības pazīmēm. Tobrīd otrs ciemiņš, kurš dzimis 1968. gadā, gulējis. Notikušā aculiecinieks piezvanījis savai radiniecei, kas izsaukusi mediķus un policiju.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja vīrieša nāvi. Bojāgājušajam vīrietim galvā bija vairākas brūces, kas, iespējams, radītas no sitieniem ar cirvi.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dobeles iecirkņa policisti, kuri aizdomās par noziegumu turpat bojāgājušā dzīvesvietā aizturēja jau minēto 1968. gadā dzimušo vīrieti. Aizturēšanas brīdī viņš atradās 3,6 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta - par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Šobrīd turpinās izmeklēšana un precīzu nozieguma apstākļu un motīvu skaidrošana. 2. janvārī, tiesa aizdomās turētajam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu