Video ⟩ Veikala apsargs velk pa grīdu un iespārda iereibušu vīrieti (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pagājušā gada nogalē, Rīgā, Vecmīlgrāvī kādā lielveikalā apsargs nogāzis zemē apreibušu veikala apmeklētāju, vilcis viņu kā grīdas lupatu un tumšākā stūrī iespārdījis ar kājām, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Aculiecinieks, video autors, kurš vēlējās palikt anonīms, raidījumam stāsta, ka apsargs izrēķinājies ar krietni apreibušo personu īsi pirms pulksten 22.00.

Video redzams, ka tobrīd veikalā bijis daudz apmeklētāju, un, lai kā apsargs censtos noslēpt izrēķināšanos, aizvelkot personu aiz apģērba pa grīdu uz tumšāku vietu, speršanu guļošam cilvēkam, domājams, redzējis ne viens vien cilvēks. Video redzams, ka kāda cita persona ar savu augumu cenšas aizsegt skatu, bet tāpat aculiecinieka telefona kamera agresiju fiksējusi.

Apsardzes mācību centra vecākais instruktors Igors Ponomarenko ir ļoti kritisks par redzēto video. 

"Jā, persona ir galīgi piedzērusies, bet varēja vienkārši aiz rokas pieturēt un, kā saka, palīdzēt noturēt līdzsvaru, izvest ārā no veikala," stāstīja Ponomarenko. 

Viņš uzskata, ka apsargs vīrieti aizvilcis speciāli prom, lai apzināti sistu un spārdītu. 

"Skaidrs, ka apsardzes darbiniekam par to var iestāties kriminālatbildība, var tikt atņemts sertifikāts, var zaudēt darbu."

Fiziska spēka lietošana, lietojot īpašus spēka paņēmienus, pieļaujama, ja persona kādu apdraud vai izrāda pretestību, vai nepieciešams to atbruņot. Konkrētajā gadījumā vilkšana pa zemi un spārdīšana nebija nepieciešama, uzskata Ponomarenko.

Veikala apsargs strādā firmā "Secure Solutions Latvia", ar kuru par objekta apsargāšanu līgumu noslēdzis "Rimi Latvia". Veikalu tīkla pārstāvji atsakās stāties raidījuma kameras priekšā, sniedz skaidrojumu rakstveidā.

Veikala pārstāvji norādīja, ka video redzamā apsarga rīcība, aizturot likuma pārkāpēju, nav pieļaujama, un, ka "Rimi" ir veicis pārrunas ar konkrēto apsardzes uzņēmumu.

Savukārt "Secure Solutions Latvia" pārstāvis Eduards Bukovskis informē, ka apsargam pieprasīti paskaidrojumi un tiks uzsākta dienesta pārbaude.

"Varbūt apsardzes darbinieks negribēja nonākt tiešākā kontaktā ar šo personu," viņš stāsta. "Esam saskārušies ar gadījumiem, kad personas velk no kabatām šļirces, tādējādi apdraudot apsardzes darbinieku veselību un dzīvību."

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu