Detroitas ugunsdzēsēji publicejuši selfiju pie degošas mājas. Sākta izmeklēšana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pagājušā gada nogalē ASV Mičiganas ugunsdzēsības dienests ir uzsācis izmeklēšanu par kādu foto, ko publicējuši Detroitas ugunsdzēsēji sociālajā tīklā "Facebook". Bildē redzama visa ugunsdzēsēju brigāde pozejam pie fonā degošas mājas, ziņo raidsabiedrība BBC. 

Motivācija uzņemt šādu foto esot bijusi gaužam vienkārša - ugunsdzēsēji vēlējušies atzīmēt kolēģa aiziešanu pensijā. 

Viņi norādījuši, ka degošā māja un blakus esošās mājas esot bijušas brīvas no cilvēkiem, tāpēc uztraukumam neesot pamata. 

"Brigādes atvēl brīdi, lai uztaisītu jaunā gada selfiju," tā bija rakstīts bildes aprakstā.

Detroitas ugunsdzēsības komisārs Ēriks Džonss foto nosaucis par "neprofesionālu un nepiedienīgu". Viņš uzdevis ugunsdzēsības departamentam veikt iekšējo izmeklēšanu. 

Intervijā televīzijas kanālam "WXYZ-TV" Džonss teicis, ka "ir daudzi veidi, kā nosvinēt kolēģa aiziešanu pensijā, un pozēt pie degošas mājas nav viens no tiem."

Tiesa vēlāk foto izņemts no "Facebook", jo lietotāji komentāros izrādījuši lielu sašutumu un nepatiku par ugunsdzēsēju rīcību. 

Vēlāk Detroitas ugunsnelaimju "Facebook" lapā tika ievietots ieraksts ar paskaidrojumu, kāpēc foto izņemts:

"Pirmkārt, neviens no šīs ["Facebook"] lapas neuzņēma šo attēlu. Otrkārt, kāds ugunsdzēsējs mums palūdza ievietot šo bildi. Treškārt, vienīgais iemesls, kāpēc mēs izņēmām foto no lapas, ir tas, ka mēs saņēmām ziņas no ugunsdzēsējiem, ka viņiem ir draudēts ar atlaišanu no darba." 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu