Grēta Tūnberga savā dzimšanas dienā nomainījusi "Twitter" vārdu uz "Šerona". Kāpēc? (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Klimata aktīviste Grēta Tūnberga
Klimata aktīviste Grēta Tūnberga Foto: LISI NIESNER / REUTERS

Piektdien, 3. janvārī, kas ir arī jaunās klimata aktīvistes Grētas Tūnbergas dzimšanas diena, meitene savu vietnes "Twitter" lietotājvārdu nomainīja uz Šerona (Sharon) par godu spēļu šova dalībniecei, kurai, šķiet, nebija ne mazākās nojausmas, kas Grēta ir, vēsta raidsabiedrība BBC.

Aktrisei Amandai Hendersonei spēļu šovā "Celebrity Masterminds" tika lūgts nosaukt pusaudžu klimata aktīvisti. Viņas skatiens satumsa, viņa papurināja galvu un izdarīja minējumu: "Šerona."

Šova ieraksts ar Hendersones atbildi sociālajos tīklos jau ir apskatīts vairāk nekā piecus miljonus reižu.

Video drīz nonāca pie pašas Grētas un piektdienas, 3. janvāra, pēcpusdienā viņa nomainīja savu vārdu "Twitter" uz aktrises minējumu.

Kā redzams viņas "Twitter" profilā, Tūnberga mainījusi arī savu biogrāfiju, liekot sekotājiem zināt, ka viņai nu ir 17 gadu.

Viņa svinēja savu dzimšanas dienu, dodoties iknedēļas piektdienu protestos pie Zviedrijas parlamenta ēkas Stokholmā, lai cīnītos pret klimata pārmaiņām.

Ir zināms, ka Tūnbergai patīk pajokoties ar savu "Twitter" profilu.

Pagājušajā mēnesī ASV prezidents Donalds Tramps tvītoja: "Grētai ir jāstrādā pie dusmu savaldīšanas un pēc tam jādodas uz labu vecmodīgu filmu kopā ar draugu! Nomierinies, Grēta! Nomierinies."

Grēta uz šo ierakstu atbildēja, izmainot savu biogrāfiju "Twitter", rakstot, ka viņa ir "pusaudze, kura strādā pie dusmu savaldīšanas, pašlaik atpūšoties kopā ar draugum skatās vecmodīgu filmu".

Taču septembrī prezidents Tramps ievietoja video, kurā viņa emocionāli uzstājās ANO konferencē, to sarkastiski komentējot: "Viņa, šķiet, ļoti laimīga, jauna meitene, kuru gaida gaiša un brīnišķīga nākotne."

Viņa attiecīgi mainīja savu "Twitter" biogrāfiju: "Ļoti laimīga, jauna meitene, kas gaida gaišu un brīnišķīgu nākotni".

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu