Ankipāns: Pretiniekiem bija maz laika gūt vārtus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" treneri Artis Ābols, Edgars Masaļskis, Ģirts Ankipāns
Rīgas "Dinamo" treneri Artis Ābols, Edgars Masaļskis, Ģirts Ankipāns Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" otro uzvaru pēc kārtas sekmēja spēles plāna izpildīšana un lieliska Jāņa Vora spēle vārtos, pēc panākuma mačā pret Nursultanas "Baris" preses konferencē teica galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Rīgas "Dinamo" sestdien mājās ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarēja Nursultanas "Baris", svinot otro uzvaru pēc kārtas. Rīdzinieku rindās vārtus guva Kirils Sļepets.

"Baris" vienības galvenais treneris Andrejs Skabelka apsveica "Dinamo" ar uzvaru un atzīmēja, ka komanda ilgi ieskrējusies: "Protams, pirmais periods pilnībā pagāja Rīgas "Dinamo" zīmē. Labi vēl, ka vārtsargs atstāja mūs spēlē ar tikai vieniem zaudētiem vārtiem. Atlikušos divus periodus ļoti daudz spēlējām pretinieka zonā, bet lieliska vārtsarga spēle un pašaizliedzīgs visu "Dinamo" laukuma spēlētāju darbs mums neļāva iemest kaut vienu "golu". Tāpēc, ja neiemet pats, ir grūti cerēt uz uzvaru."

Rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns bilda, ka komanda bija noskaņota agresīvai spēlei ar mērķi nedot pretiniekiem daudz iespēju gūt vārtus, kas mums arī izdevās. Un tajos brīžos, kad pretiniekiem bija iespējas gūt vārtus, viņiem bija maz laika, un viņi sasteidz savus metienus, plus Voris bija īstajā vietā."

Rīdzinieku vārtos Jānis Voris atvairīja visus 26 pretinieku metienus, pagarinot savu KHL "sauso" sēriju līdz 81 minūtei un 45 sekundēm un joprojām savā KHL karjerā neielaižot savos vārtos ne ripu.

"Vorim tā bija pirmā pilnvērtīgā spēle, un komanda viņam šodien ļoti palīdzēja piepildīt savu sapni un vienlaicīgi gūt arī divus punktus, kas mūsu komandai ir ļoti svarīgi," Ankipāns atzinīgi vērtēja gan vārtsarga, gan visu laukuma spēlētāju sniegumu, kuri kopā bloķēja fantastisku "Baris" metienu daudzumu - 25 raidījumus uz vārtiem. "Domāju, ka šī bija lieliska dāvana ne tikai Vorim un komandai, bet arī visiem skatītājiem Jaunajā gadā. Tāpēc, izmantojot iespēju, novēlu visiem laimīgu Jauno gadu un veiksmi!"

Latvijas komanda ar 31 punktu 44 spēlēs pakāpusies uz pirmspēdējo vietu līgā, bet "Baris" ar 55 punktiem 43 mačos ir trešā Austrumos.

Spēles apskats

Abas komandas KHL savā starpā spēkojušās 23 reizes, astoņas uzvaras izcīnot rīdziniekiem. Oktobrī pirmajā sezonas savstarpējā spēlē viesos rīdzinieki ar 4:3 svinēja panākumu pagarinājumā.

Rīgas hokejisti trīs mājas spēļu sēriju turpinās ar cīņām pret divām Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām - Jāņa Kalniņa Helsinku "Jokerit" un Artūra Kuldas Čerepovecas "Severstaļ".

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu