Pasauli aizkustina foto no Austrālijas, kur pusaudzis dzirda ugunsgrēkā cietušu ķenguru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook

Kopš Austrāliju sāka postīt krūmu ugunsgrēki sirdi plosošas fotogrāfijas sociālajos tīklos ir neskaitāmas. Skaidri var redzēt, kādu iespaidu liesmas ir atstājušas uz valsti un tās savvaļas dzīvniekiem. Jaunajā Dienvidvelsā uzņemtajos attēlos redzams gandrīz sadedzis jauns ķengurs, kurš meklē palīdzību pie pusaudžu zēna, kurš to dzirdīja, vēsta medijs "Lad Bible".

Šis bezpalīdzīgais mazais dzīvnieks tomēr ātri atguvās.

Šīs nedēļas sākumā Sidnejas universitātes ekologi lēsa, ka kopš septembra valstī krūmu ugunsgrēku dēļ ir miruši aptuveni 480 miljoni zīdītāju, putnu un rāpuļu.

Savvaļas dzīvnieku zinātnes centra izpilddirektors Kellijs Leijs pastāstīja: "Mēs no tā gūstam daudz mācību, un tas tikai parāda to, cik mēs tam nebijām gatavi. Nav pat ieviestas procedūras vai protokoli - pat savvaļas dzīvnieku aprūpētājiem nav protokolu, kad viņi varētu iekļūt pēc dzīvniekiem ugunsgrēkā."

Austrālijā ir skartas daudzas sugas - tajā dzīvo dažādas pamatiedzīvotāju faunas, ieskaitot ķengurus, koalas, oposumus, vombatus un ehidnas -, taču tiek uzskatīts, ka koalas ir viena no vissmagāk cietušajām sugām. Domājams, ka koalas valsts ziemeļaustrumu piekrastē ir izmirušas.

Varas iestādes sestdien, 4. janvārī, apstiprināja, ka Ķenguru salā divi cilvēki gājuši bojā pēc tam, kad šķietami liesmas apņēmušas viņu spēkratu - kopējais bojā gājušo skaits no pašreizējiem krūmu ugunsgrēkiem sasniedzis 23. Vēl seši cilvēki ir pazuduši reģionos visā Jaundienvidvelsā un Viktorijā.

Visā valstī ir evakuēti simtiem tūkstošu cilvēku, savukārt ugunsgrēkos jau iznīcinātas ap 1500 mājām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu