"Habibam būs jāatdod maksimumu." Nurmagomedova treneris vērtē gaidāmo cīņu pret Fergusonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Habibs Nurmagomedovs
Habibs Nurmagomedovs Foto: AP/Scanpix

Līdz Habiba Nurmagomedova un Tonija Fergusona cīņai vēl ir priekšā vairāk nekā četri mēneši, bet par šo dueli daudzi runā jau šobrīd. Savus komentārus par gaidāmo cīņu, pašu Nurmagomedovu, kā arī Fergusonu, sarunā ar "Sport Express" sniedzis krievu cīkstoņa treneris Ksaviers Mendezs.

Mendezs ir viens no treneriem slavenajā cīkstoņu akadēmijā "American Kickboxing Academy". Šajā akadēmijā treniņus aizvada arī slavenais Nurmagomedovs, līdz ar to, Mendezs ir uzskatāms par vienu no viņa treneriem.

Treneris atklājis, ka Nurmagomedova nometne ir optimistiski noskaņota par to, ka šoreiz cīņa notiks, jo līdz šim cīņa ir bijusi organizēta jau četras reizes, bet katrā no tām pagadījās kāds misēklis, kas liedza tām notikt.

"Viņš bija ļoti laimīgs, kad parakstīja līgumu par gaidāmo cīņu. Tonija uzvaru/zaudējumu bilance UFC ietvaros ir 12-0. Šī cīņa ir pajukusi jau četras reizes. Habibs allaž ir uzskatījis, ka Tonijs ir viņa galvenais pretinieks. Tā domāju arī es un Habiba tēvs. Esam pārliecināti, ka šoreiz cīņa notiks," izteicies Mendezs.

Trenerim tika vaicāts, kurš, viņaprāt ir bīstamākais Nurmagomedova pretinieks - Porjē, Makgregors vai Fergusons. Slavenais treneris uzreiz no "sacensības" izslēdza Porjē, galu galā, par labu nosliecoties īru cīkstonim. "Noteikti ne Dastins. Vai nu Konors, vai Tonijs. Godīgi sakot, gribētu teikt, ka Makgregors. Mēs cīņai pret Konoru gatavojāmies it kā viņš būtu kāds super cilvēks. Protams, Habibs ciena katru pretinieku, jo šajā sportā citādāk nemaz nevar."

Video: Nurmagomedova un Porjē cīņas spilgtākie momenti

Mendezam tika vaicāts par to, vai viņš uzskata, ka Nurmagomedovs ir gaidāmās cīņas favorīts uz, ko treneris atbildēja apstiprinoši, bet uzsvēra, ka Fegusonu neesot iespējams salauzt.

"Tonijs mentāli ir ļoti spēcīgs un nekad nepadodas. Viņu var uzvarēt, ko Habibs arī grasās paveikt, bet nav iespējams salauzt. Tonijs ir spējīgs visus piecus raundus strādāt ar vienu un to pašu enerģiju. Līdz ar to Habibam būs jāatdod maksimumu. Visas cīņas garumā," pretinieku slavējis Mendezs.

Tāpat treneris piekrita, ka tieši neatlaidības pilnais cīņas stils Fergusonu padara īpašu.

"Viņš tic sev, tic, ka kļūs par čempionu. Par to viņu ir jāciena vairāk nekā jebkuru citu pretinieku. Tu viņu vari spārdīt ar kāju, bet viņš tik un tā piecelsies, neatkarīgi, cik daudz tu viņu sitīsi. No Tonija to arī sagaidu. Habibs viņu sitīs, bet Tonijs tik un tā nepadosies. Nepietiks ar to, ka Habibs viņu vienu vai divas reizes dabūs zemē. Tas būs jādara visus piecus raundus," Fergusonu turpinājis slavēt Mendezs.

Tāpat treneris nosaucis arī aspektus, kas īpašu padara Nurmagomedovu. "Viņš šo gadu laikā vispār nav mainījies. Viņš joprojām ir tas pats līdzsvarotais puisis, kurš trenējas un pret apkārtējiem izturas ar cieņu. Habibs strādā katru dienu un ciena pretiniekus. Viņš nevēlas kļūt par citu cilvēku. Manuprāt, Habibs ir lieliska opcija cilvēkiem, kuri meklē savu elku," izteicies Mendezs.

Gaidāmā cīņa būs, iespējams, viens no lielākajiem un pelnošākajiem dueļiem UFC vēsturē. Domājams, ka arī pirms cīņas promotēšanas kampaņa būs interesanta, jo, piemēram, Fergusons pretinieka noniecināšanu uzsāka jau aizvadītajā gadā.

Tāpat, UFC prezidents Deina Vaits ir izteicies, ka, ja šo cīņu uzvarēs Nurmagomedovs, bet savā duelī pārāks būs Makgregors, abu sāncenšu revanša cīņa būs neizbēgama.

Nurmagomedovs savā profesionālajā karjerā ir aizvadījis 28 cīņas, uzvarot visas no tām. Savukārt, Fergusons 28 karjeras cīņās ir izcīnījis 25 panākumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu