"Citplanētieši eksistē. Iespējams, arī uz Zemes." Astronaute atklāj domas par ārpuszemes dzīvību (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Pirmais brits kosmosā jeb astronaute Helēna Šērmane paziņojusi, ka citplanētieši eksistē, turklāt daudzi no tiem varētu būt arī cilvēku vidū.

"Citplanētieši eksistē, par to nav divu domu. Starp miljardiem zvaigžņu noteikti varētu eksistēt daudzas un dažādas dzīvības formas," izdevumam "Observer Magazine" komentēja Šērmane.

56 gadu vecā Helēna Šērmane savu vārdu vēsturē ierakstīja, kad 1991. gada maijā devās uz padomju kosmosa staciju "MIR".

Pēc profesijas ķīmiķe, viņa tagad strādā Londonas Imperiālajā koledžā. Intervijā viņa piebilda, ka citplanētieši varētu nebūt veidoti no oglekļa un slāpekļa kā mēs, tomēr ir iespējams, ka viņi ir starp mums, vienkārši mēs viņus neredzam.

Bijusī astronaute arī uzsvēra savu sašutumu par to, ka viņu bieži dēvē par pirmo britu sievieti kosmosā, nevis kā pieklātos - pirmo britu kosmosā.

"Tā parasti saka, lai cilvēki automātiski nepadomātu, ka tas bija vīrietis. Kad Tims Pīks devās kosmosā, daži cilvēki par mani vienkārši aizmirsa. Vīrietim būt pirmajam kosmosā ir norma, tāpēc esmu ļoti priecīga, ka es šo kārtību izjaucu," stāstīja Šērmane.

Viņa arī atklāja, ka viesošanās kosmosā viņai iemācīja, ka patiesi svarīgi ir tikai cilvēki, nevis materiālas lietas.

"Tur augšā mums bija viss nepieciešamais izdzīvošanai: vajadzīgā temperatūra, ēdiens, dzēriens un drošība. Es nevienu brīdi nedomāju par fiziskajām lietām, kuras man piederēja uz Zemes. Kad mēs lidojām virs noteiktām zemeslodes daļām, mēs domājām tikai par saviem mīļotajiem, kas ir tur lejā," piebilda Šērmane.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu